Ένα παζλ με 34 κομμάτια, όσοι, δηλαδή, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι το φετινό φεστιβάλ «γύρω απ΄το πιάνο» που παρουσιάζεται στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός στις 5,7,8 και 12 Νοεμβρίου, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της πιανίστριας Αλεξάνδρας Νομίδου. Εφέτος, το καθιερωμένο, πλέον, φεστιβάλ αρχίζει με μια βραδιά μουσικής δωματίου, με τίτλο «Ολα σε μινόρε», με το Trio Ligeti από το Παρίσι, στο οποίο συμμετέχει η εγγονή του γνωστού Ούγγρου συνθέτη, Ντιάνα Λίγκετι, σε σύμπραξη με τον γερμανό πιανίστα Νικολάους Ρέζα στο 1ο μέρος και της Αλεξάνδρας Νομίδου και του βιολονίστα Παναγιώτη Τζιώτη στο β΄μέρος που θα παρουσιάσουν έργα Μπραμς, Μάλερ και Φρανκ.

Η δεύτερη βραδιά, με τίτλο «Νέοι και Διάσημοι», θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Αθήνα την Amsterdam Sinfonietta. Με την Ορχήστρα συμπράττει η πιανίστρια Θεοδοσία Ντόκου, ένα ανερχόμενο αστέρι που ζει στις Βρυξέλλες.

Η τρίτη βραδιά του κύκλου με τίτλο «Λιστ και περί αυτού»  είναι αφιερωμένη στον συνθέτη Φραντς Λιστ με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την γέννησή του.

Μια τέταρτη βραδιά, προστίθεται, τέλος, για πρώτη φορά εφέτος στο Φεστιβάλ με καλεσμένο τον ουρουγουανό αυθεντικό ερμηνευτή και στενό συνεργάτη του Αστορ Πιατσόλα Πάμπλο Ζίνγκερ και το συγκρότημα TANGartO σ΄ένα πρόγραμμα από τον Γκαρντέλ ως τον Πιατσόλα με τίτλο «Α Tango Cabaret». Ενα πρόγραμμα που θα μας ξεναγήσει γεωγραφικά στα μέρη που αναπτύχθηκε το Tango και με ιστορικές αναφορές στους δημιουργούς του.
Πηγή: tovima.gr