Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την πολιτιστική αναβάθμιση των γειτονιών, το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα, στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Το αρχαιολογικό πάρκο θα παραχωρηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για το ανέβασμα της παράστασης και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, που εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Το Εθνικό Θέατρο στην εκπαίδευση», παρουσιάστηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία σε σχολεία της Αττικής και θα συνεχιστεί και φέτος.

Αυτή η προσπάθεια μπορεί να βοηθήσει τον τρόπο με τον οποίο διδάσκεται το μάθημα της Αντιγόνης στο σχολείο, καθώς μέσα από τους ηθοποιούς ζωντανεύει το έργο του Σοφοκλή και διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια των μαθητών.

Οι συντελεστές της παράστασης αποτελούνται από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στη μετάφραση, τον Τάκη Τζαμαργιά στη σκηνοθεσία και τον Εδουάρδο Γεωργίου στα σκηνικά και στα κουστούμια. Επίσης, μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη και την Μελίνα Παιονίδου στη μουσική διδασκαλία.Πηγή: protothema.gr