Ο Ρόμπερτ Γκλάσπερ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το σχήμα του Experiment, στις 21 Οκτωβρίου, στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Ο Ρόμπερτ Γκλάσπερ είναι ένας καλλιτέχνης που ακολουθεί δύο αλληλοσυμπληρωματικά μουσικά μονοπάτια: το ένα με το ακουστικό του τρίο - το οποίο πολλοί εκτιμούν ως κορυφαίο σήμερα, ανάμεσα σε αυτά των νέων μουσικών-, το άλλο είναι με το σύνολο Experiment, ηλεκτρικό, πειραματικό και ρυθμικό.

Με το Experiment συνθέτει ένα συναρπαστικό μουσικό σύμπαν, με ακούσματα φανκ, ποπ, ροκ, με λούπες, περίπλοκους ρυθμούς στα κρουστά, ηχητικά εφέ, τζαζ υβρίδια, ραπ, αυτοσχεδιασμούς, έως και στοιχεία από κάντρυ ή σουίνγκ του Χιούστον.

Όμως, το χιπ-χοπ είναι κυρίαρχο, βάση και καμβάς δεκτικός σε οποιοδήποτε επίθεμα. Για τον ίδιο, η μια δράση δεν αντιδιαστέλλεται στην άλλη. Αντίθετα, και οι δύο αποτελούν συμπληρωματικά μέρη μιας ταυτότητας και μιας μουσικής πορείας που ακολουθεί συνεχώς ανοδική τροχιά. Δίνεται σε διαφορετικά μουσικά είδη με το ίδιο πάθος και ερμηνεύει με την ίδια δεξιοτεχνία. Όπως το θέτει ο ίδιος ο Γκλάσπερ: «Δεν είναι ότι παίζω τζαζ και πού και πού χιπ-χοπ. Μπαίνω μέσα στο κλίμα πραγματικά, σε όλο το μουσικό φάσμα. Αυτή είναι η ζωή μου».

INFO
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109

Εισιτήρια: 18 - 25 - 32 ευρώ| Μειωμένα: 10 - 15 ευρώ.Πηγή: naftemporiki.gr