Χορευτές με κινητική αναπηρία και μη ενώνουν τις δυνάμεις του και παρουσιάζουν την παράσταση «Confrontational epidemic» από σήμερα Παρασκευή και για τρεις παραστάσεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου. To χοροθέατρο Δαγίπολη δημιουργήθηκε από χορευτές με κινητική αναπηρία και μη και εκφράζει το όραμα της συνύπαρξής τους στη θεατρική σκηνή.

Οι χορευτές, που λαμβάνουν μέρος στην παράσταση, αναδεικνύουν τις σωματικές ικανότητες πέρα από την αναπηρία και αποδεικνύουν ότι στο πεδίο της τέχνης η αρτιμέλεια δεν είναι προαπαιτούμενο.

Η παράσταση «Confrontational epidemic» πραγματεύεται τη διαρκή πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τα σκοτεινά και ανεξιχνίαστα κομμάτια της ψυχής και του νου.

Επιπλέον, ασχολείται με την αναζήτηση της ταυτότητας μέσα από το δικαίωμα της διαφοράς, με τη συντροφικότητα, την επιθυμία για απελευθέρωση από τα στερεότυπα και τις αναπαραστάσεις στην καθημερινή ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι σύγκρουσης, που καλεί τον θεατή να βγει από την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του.

Η χορογραφία είναι του Γιώργου Χρηστάκη.

Στην αφήγηση ο Ανδρέας Κουζέλης, ενώ παράλληλα θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα από τη Σοφία Ρομπόλη.

Η παράσταση παρουσιάζεται στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου και ώρα 21:00 στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ.Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

Πηγή: in.gr