Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, η Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών γεμίζει με αστικά ηχοτοπία που ξεπηδούν από το έργο του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, “μετασχηματισμένο” υπό το πρίσμα του Κ. Βήτα, σε ένα ενιαίο οπτικοακουστικό σόου. Η περιπλάνηση του Κ. Βήτα στον πολύχρωμο πλανήτη του σπουδαίου Μάνου Χατζιδάκι μοιάζει με ένα ευμετάβλητο σύμπαν ήχων και εικόνων. Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η παραγωγή διήρκεσε τέσσερα χρόνια και, όπως έχει δηλώσει ο Κ. Βήτα, «δεν με ενδιέφερε τόσο να κάνω επανεκτελέσεις όσο να ξύσω επιφάνειες, να δημιουργήσω μουσικούς τοίχους και μανιέρες, να απομονώσω το πρώτο υλικό και να το τοποθετήσω σε άγνωστο περιβάλλον».

Το έργο στη ζωντανή του εκδοχή είναι ένα ενιαίο οπτικοακουστικό show, καθώς το μουσικό μέρος παρουσιάζεται με τη συνοδεία ενός video art έργου που σχεδίασε και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Θεωνάς.

Και τα δύο στοιχεία, ως ένα, συνθέτουν τοπία της υπαρξιακής αναζήτησης του σύγχρονου ανθρώπου μέσω ρεαλιστικών γυρισμάτων σε συνδυασμό με animation.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Κ. Βήτα: «Oι Μετασχηματισμοί θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μια ανάγνωση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι. Το φαντάστηκα σαν μια περιπλάνηση σε ένα αστικό τοπίο της Ευρώπης του σήμερα. Δεν είναι δικό μου έργο, είναι ένα workshop ανάμεσα στον Χατζιδάκι και μένα».

Η παραγωγή του έργου έγινε κατά παραγγελία, για το Synch Festival το 2006, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον αίθριο χώρο του Μουσείου Μπενάκη.

Εισιτήρια: 20 - 25 - 30 € | Μειωμένα: 10 - 15 € 

Τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:

Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:

www.sgt.gr

Εκδοτήρια εισιτηρίων:

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

Λεωφόρος Συγγρού 107-109

Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00

Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa.

Εισιτήρια πωλούνται επίσης από

τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και τα καταστήματα NEWSSTAND - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ

τα καταστήματα Public

τα καταστήματα Παπασωτηρίου

το βιβλιοπωλείο Ιανός

και τα μηχανήματα easypay σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις (3) εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.


Πληροφορίες εκδήλωσης

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Ίδρυμα Ωνάση

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, http://www.sgt.gr/
Σάββατο: 20.30


Πηγή: elculture.gr