Αποκαλύψεις, κατηγορίες για βιασμούς, κατασκοπεία, μυστικά κι εξουσία: Eξετάζοντας, κανείς, τον βίο και την πολιτεία του πολυσυζητημένου ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει ότι παρουσιάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός λιμπρέτου όπερας. Στο πλαίσιο αυτό, τα σχέδια που υπάρχουν ήδη για τη σύνθεση ενός έργου λυρικού θεάτρου και το ανέβασμά του στη σκηνή, ίσως δεν αποτελούν έκπληξη.

Η νέα όπερα, υπό τον τίτλο - τι άλλο; - Wikileaks αποτελεί ιδέα του καλλιτεχνικού διευθυντή της Οπερας της Αυστραλίας, Λίντον Τερατσίνι, ο οποίος ζήτησε από τον συνθέτηΤζόναθαν Ντρέιφους να γράψει τη μουσική. Απ΄ό, τι φαίνεται, το πρότζεκτ βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο αφού οι πρόβες άρχισαν ήδη.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θ΄αναλάβει ο τενόρος Εντι Πέρφεκτ. Η Όπερα της Αυστραλίας δεν έχει ακόμη δώσει την τελική έγκρισή της για το φινάλε του έργου, ωστόσο, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. «Τώρα πρέπει να σκεφθούμε τα επόμενα βήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγή: tovima.gr
TAGS