Σε δύσκολες περιόδους για τους ανθρώπους, λένε, ότι ευνοούνται πολύ οι τέχνες. Εν μέσω, όμως, οικονομικής κρίσης είναι πολύ δύσκολο να ευνοηθεί το ο,τιδήποτε. Το θέατρο, λοιπόν, προσπαθεί πολύ για να κρατήσει το φανατικό του κοινό αλλά και να φέρει όλο τον κόσμο πιο κοντά με μείωση τιμών και προσφορές. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Θέατρο έχει προβεί σε αρκετές κινήσεις με στόχο τις πάντα γεμάτες θέσεις καθιερώνοντας γενική είσοδο 10 ευρώ για παιδιά και ενήλικες στην Παιδική σκηνή, αλλά και την τιμή των 13 ευρώ στις παραστάσεις της Πέμπτης και τις απογευματινές της Τετάρτης.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση δε, στους νέους με την διατήρηση του «Μήνα Θεάτρου» που κοστίζει 10 ευρώ και συνεχίζει την ευνοϊκή τιμή σε φοιτητές, ανέργους και πολύτεκνους.

Η Ελληνική Θεαμάτων, σε συνεργασία με συγκεκριμένα θέατρα προσφέρει εισιτήρια με 18 ευρώ κάθε Πέμπτη και Σάββατο απόγευμα. Η προσφορά αυτή ισχύει για τα θέατρα «Αλίκη», «Μικρό Παλλάς», «Χορν», «Λαμπέτη», «Αποθήκη», «Εμπορικόν», «Πειραιώς 131», «Κιβωτός», «Κάτια Δανδουλάκη» και ισχύει ακόμα και για τις sold out παραστάσεις.

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, μεταφέρει τις βραδινές παραστάσεις στις 9, αντί στις 9:15, για την ευκολότερη μετάβαση του κοινού με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα ενιαία εκπτωτικά εισιτήρια παραμένουν στην τιμή 50 και 40 ευρώ το κανονικό και το φοιτητικό αντίστοιχα ενώ το εισιτήριο των 12 ευρώ ισχύει για Τετάρτες και Πέμπτες, τις Παρασκευές το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ, για νέους έως 26 ετών και άνω των 65 και 10 ευρώ για τους ανέργους.
πηγή: protothema.gr