Δεν είναι κάτι καινούργιο η θεωρία ότι ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ δεν έγραψε ο ίδιος τα μεγάλα έργα του, αλλά ήταν η «βιτρίνα» πίσω από την οποία κρυβόταν ο Έντουαρντ ντε Βερ, όμως μία ταινία που θα υποστηρίξει αυτήν τη θεωρία έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, ειδικά στην περιοχή όπου γεννήθηκε και έζησε ο Σαίξπηρ. Τα μέλη ενός ιδρύματος στη γενέτειρα του Σαίξπηρ καλύπτουν ή σβήνουν το όνομά του από πινακίδες του Στράτφορντ απόν Έιβον σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μιας και η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Anonymous» (με μόττο «Ήταν ο Σαίξπηρ απατεώνας;») γίνεται λαμβάνει χώρα σήμερα, 25 Οκτωβρίου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Ο επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ιδρύματος, Πολ Έντμοντσον, χαρακτηρίζει «θεωρία συνωμοσίας» την πιθανότητα να μην έγραψε ο ίδιος ο Σαίξπηρ τα έργα του και τονίζει ότι ο Σαίξπηρ «βρίσκεται στον πυρήνα του πολιτισμικού και ιστορικού DNA της Αγγλίας».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η ηθοποιός Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Anonymous», υποστήριξε ότι υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν τη θεωρία της ταινίας και δήλωσε ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή της σε αυτήν. 
Πηγή: enimerosi24.gr