Με αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης Ελληνα σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη ανοίγει το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Cinema du Parc του Μόντρεαλ στις 28 Οκτωβρίου. Πρεμιέρα θα γίνει με την προβολή της ταινίας "Νύφες" του Παντελή Βούλαγρη ενώ το τρίπτυχο του αφιερώματος θα συμπληρώσουν οι δημιουργίες του "Happy Day" και "Ψυχή Βαθιά".

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, που θα εξελιχθεί μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει μια ποικιλία ταινιών από το σύγχρονο ελληνικό σινεμά, τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο ("Τί έκανες στον πόλεμο Θανάση" με το Θανάση Βέγγο) κι ένα μίνι αφιέρωμα στο Νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη.

Η Τρίτη θα είναι αφιερωμένη στην Κεφαλονιά με το ιστορικό ντοκυμαντέρ "Σεισμός", που αποδίδει τη φρίκη που έζησε ο λαός της Κεφαλονιάς με το μεγάλο σεισμό. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης σύγχρονες ελληνικές κωμωδίες, που διακωμωδούν τη μοντέρνα Ελλάδα έστω και στις δύσκολες συνθήκες της.

Η επίσημη λήξη του φεστιβάλ θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου στο ιστορικό σινεμά Ριάλτο με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Καναρίνι μου γλυκό" που αναφέρεται στη ζωή της ρεμπέτισσας τραγουδίστριας-ηθοποιού Ρόζας Εσκενάζυ(1895-1980).

Η βραδυά θα περιλαμβάνει επίσης μια μουσική παράσταση από την ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια και συνθέτρια Νίτζα Μελάς, η οποία συμμετέχει στις παραστάσεις του Cirque du Soleil.