Ακυρώνεται η διάλεξη της Ελίζαμπεθ Ντίλερ, που είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus, λόγω αδυναμίας της διάσημης αρχιτέκτονος να βρίσκεται στην Αθήνα την ημερομηνία αυτή. Η 57χρονη επιφανής Αμερικανίδα αρχιτέκτων θα ερχόταν στην χώρα για να κάνει μία «Παρουσίαση παλαιότερων και μελλοντικών έργων» της ιδίας και των συνεργατών της.

Η Ελίζαμπεθ Ντίλερ είναι ιδρυτικό μέλος, μαζί με τον Ρικάρντο Σκοφίντιο και τον Τσαρλς Ρένφρο, του πολυθεματικού design studio «Diller Scofidio & Renfro». Το γραφείο, που συνδέει την αρχιτεκτονική με τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και απασχολεί 75 αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες και επιβλέποντες. 

Μακρύς είναι ο κατάλογος των έργων τους στην Αμερική και στο εξωτερικό, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν αναλάβει: το Broad Art Museum στο Λος Αντζελες, το Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Columbia University Graduate School of Business στη Νέα Υόρκη, το Museum of Art and Sound στην Κόπακαμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, το Dongguan Factory and Housing Complex στη Σεντζεν της Κίνας καθώς και πολλές εγκαταστάσεις και projects. Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής από το Cooper Union School of Arcitecture, η Ελίζαμπεθ Ντίλερ δεν έχει εγκαταλείψει την ακαδημαϊκή κοινότητα και διδάσκει αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί προσεχώς.