Στις 29 Δεκεμβρίου, τα DVD και τα Blu-ray του Χάρι Πότερ θα "κάνουν φτερά" από τα ράφια των καταστημάτων. Οχι δεν πρόκειται για το οριστικό τέλος του φραντσάιζ, αλλά για κόλπο του στούντιο της Γουόρνερ που σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή και αποστολή των DVD και των Blu-ray όλων των ταινιών του Χάρι Πότερ σε μια απόπειρα να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να τρέχουν ν' αρπάξουν τους ψηφιακούς του δίσκους πριν χαθούν από την κυκλοφορία.

Η ίδια στρατηγική ισχύει και για το Μέρος 1 και Μέρος 2 του φινάλε της σειράς, με τον τίτλο "Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου", που κάνει πρεμιέρα στο home video στις 11 Νοεμβρίου.

Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την πιο προσοδοφόρα κινηματογραφική σειρά όλων των εποχών, με έσοδα άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2001 ως σήμερα και αλλεπάλληλα εμπορικά ρεκόρ.

Κέρδη
Η στρατηγική της διάθεσης των ταινιών για περιορισμένο χρόνο σε DVD και Blu-ray αναμένεται να εκτινάξει σε άλλη διάσταση τα κέρδη του στούντιο από τον Χάρι Πότερ.

Το "μορατόριουμ" του στούντιο της Γουόρνερ, όπως ονομάζεται από την ίδια την εταιρεία η εξαφάνιση των ταινιών από τα σημεία πώλησής τους έχει εφαρμοστεί και σε άλλους κινηματογραφικούς τίτλους την τελευταία 7ετία, όπως στα κλασικά φιλμ "Ο μάγος του Οζ", "Τραγουδώντας στη βροχή", "Καζαμπλάνκα", "Ο εξορκιστής", "Δόκτωρ Ζιβάγκο" και "Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;", τα οποία έχουν επανακυκλοφορήσει σε ημερομηνίες-ορόσημα ως εορταστικές εκδόσεις.

πηγή: ethnos.gr