Μουσικοθεατρικό δρώμενο με το συγκρότημα λαικής και παραδοσιακής μουσικής «Λωξάνδρα» και τους πρωταγωνιστές της ομότιτλης παράστασης του έργου της Μαρίας Ιορδανίδου , διοργάνωσαν σήμερα το μεσημέρι εν μέσω οικονομικής και κρίσης αξιών οι ηθοποιοί και η διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας.

«Θα γίνει της …Λωξάνδρας» «υποσχόταν» η διοίκηση του ΚΘΒΕ που κάλεσε στην εκδήλωση σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης ενώ οι πρωταγωνίστριες της παράστασης κερνούσαν μεζέδες και …πολίτικο χαλβά. 

«Γιατί απλά μας συγκινεί. Γιατί έχει πρότυπα. Πατέρα, μητέρα, παιδιά, οικογενειακό τραπέζι, αρχές, τάξη, ευρυθμία. Γιατί στις μέρες που ζούμε πιο δύσκολη από την οικονομική δυσπραγία, πιο φρικτή από την ανέχεια, είναι η αβεβαιότητα για το αύριο, η απουσία πρόβλεψης οποιουδήποτε μέλλοντος. Αν έστω ένα δευτερόλεπτο ευδαιμονίας εμβιώσουμε από κοινού θεατές και ηθοποιοί, ίσως να έχει αρχίσει μια νέα επανάσταση, μικρή και εύθραυστη, που όμως επαναφέρει εμφατικά τη σημαντικότητα ενός παρόντος που μας περιέχει» ελεγε μεταξύ αλλων ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ κ.Σωτήρης Χατζάκης στους συγκεντρωμένους ενώ όπως δήλωσε «το σημερινό «χάπενινγκ» είναι αφιερωμένο στους δημοσιογράφους και αυτούς των εφημερίδων που δοκιμάζονται . 

Η ¨Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου (σε διασκευή του Ακη Δήμου και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη) είναι η πλέον πετυχημένη περσινή παραγωγή του ΚΘΒΕ. Από τον περσινό Δεκέμβριο που εκανε την πρεμιέρα της στο Βασιλικό Θέατρο, συνέχισε με σειρά παραστάσεων στην Αθήνα και επανήλθε φέτος ως εναρκτήρια παράσταση στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει χιλιάδες θεατών . 

Πρωταγωνίστρια στην παράσταση (στο ρόλο της Λωξάντρας) είναι η Φωτεινή Μπαξεβάνη. 

Οι φετινές παραστάσεις (άρχισαν στις 14 Οκτωβρίου και συνεχίζονται ως τις 11 Δεκεμβρίου ) δίνονται με μειωμένο εισιτήριο 10 ευρώ και εκπτωτικό (για φοιτητές, άνεργους και μετανάστες) 8 και 5 ευρώ.