Κοστούμι, αξιοπρόσεκτο χτένισμα, κουτσαβάκικο καπέλο: με την παραπάνω χαρακτηριστική εμφάνιση ο Τονίνο Καροτόνε, ο εκκεντρικός βάσκος καλλιτέχνης επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες στο ανακαινισμένο θέατρο Ακροπόλ στις 7 και 8 Νοεμβρίου. Αυθεντικός εκφραστής της σύγχρονης λαϊκής μουσικής που φέρει το πνεύμα του δρόμου, με χιούμορ και φανερή κοινωνική ευαισθησία, ο Τονίνο Καροτόνε συνδυάζει στοιχεία από πανκ, λάτιν, ροκ αλλά και από την ισπανική, την ιταλική, τη γαλλική και τη μεξικάνικη λαϊκή μουσική.

Πνευματικό τέκνο του Μανού Τσάο, άρχισε τη σόλο καριέρα του το 2000 με τον δίσκο Mondo Difficile (Δύσκολος Κόσμος), o οποίος από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ο τελευταίος σπουδαίος δίσκος του 20ου αιώνα ή ο πρώτος του 21ου. 

Με διασκευές παλαιότερων γνωστών - κυρίως ιταλικών - τραγουδιών όπως το δημοφιλές Sapore di sale του Τζίνο Πάολι αλλά κυρίως με δικά του κομμάτια κατάφερε να υπερβεί τα όρια του τόπου και του χρόνου. Ωστόσο, η καλλιτεχνική του ευαισθησία καταγράφεται χαρακτηριστικά στον πρόσφατο δίσκο του με τίτλο «Ciao, Mortali!» ("Γεια σας θνητοί! ") όπου το χιούμορ του Τονίνο Καροτόνε αγκαλιάζει το ροκ, το φλαμένκο, το τάνγκο αλλά και την ιταλική ποπ.πηγή: tovima.gr