Η φωνή που έχει χαρακτηριστεί "φαινόμενο", ένας από τους σημαντικότερους κόντρα τενόρους της σύγχρονης διεθνούς μουσικής σκηνής, ο Μαξ Εμάνουελ Σένσιτς, θα βρεθεί σε λίγες ημέρες για πρώτη φορά στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει ένα ρεσιτάλ, την Κυριακή, στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Ο Σένσιτς έχει καταφέρει να κερδίσει κοινό και κριτικούς, σε ολόκληρο τον κόσμο, χάρη στη μοναδική ικανότητα που έχει να ερμηνεύει με την ίδια άνεση τόσο το δεξιοτεχνικό ρεπερτόριο του 18ου αιώνα όσο και το ρομαντικό του 19ου αιώνα.

Στην πρώτη του αυτή εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει υπέροχες άριες από γνωστές όπερες του Χέντελ αλλά και σπάνια κονσέρτα του Βιβάλντι.

Ο Μαξ Εμανουέλ Σένσιτς θα συνοδεύεται από τη δική μας Καμεράτα, Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, με την οποία έχει συνεργαστεί ξανά σε εμφανίσεις του σε μεγάλα φεστιβάλ μπαρόκ μουσικής στη Γαλλία.

Η Καμεράτα έχει αναδειχτεί σε ιδανικό μουσικό συνοδό του εξαίρετου κόντρα τενόρου, καθώς, μέσα από τις σύγχρονης αισθητικής εκτελέσεις της, προσδίδει ένα ιδιαίτερο μουσικό χρώμα στις συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών. Τη μουσική διεύθυνση της βραδιάς έχει αναλάβει ο Γιώργος Πέτρου

"ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ‘‘
Η μουσική αυτή εκδήλωση οργανώνεται από το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών "Καλλιπάτειρα" και τα έσοδά της θα διατεθούν για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας και Πρόληψης Νέων Αθλητών, το οποίο θα λειτουργήσει μέσα στο νοσοκομείο "Σωτηρία".πηγή: ethnos.gr