Μπορεί πολιτικά και οικονομικά η Ελλάδα να μη βρίσκεται και στην καλύτερη περίοδο, όμως στην Ευρώπη η μυθολογία της ακόμα συγκινεί. Συγκεκριμένα την Τετάρτη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία μια μεγάλη έκθεση στην Αυστρία με τίτλο «Η επιστροφή των θεών», η οποία ήταν αφιερωμένη στους θεούς της Αρχαίας Ελλάδας. Η έκθεση – αφιέρωμα διήρκεσε οκτώ μήνες και έκλεισε τις πύλες της την Τετάρτη και γνώρισε τεράστια επιτυχία, στο Μουσείο Τέχνης "Κούνστχαλε" της αυστριακής πόλης Λεόμπεν. Προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο από την Αυστρία αλλά και από τις γειτονικές χώρες.

Το αφιέρωμα αυτό έγινε στο πλαίσιο της 14 ης σειράς "Μεγάλες εκθέσεις Ιστορίας του Πολιτισμού", που φιλοξένησε το Μουσείο Τέχνης Λεόμπεν και περιελάμβανε 150 κύρια εκθέματα, τα οποία προέρχονταν από το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο και την εκεί εντυπωσιακή συλλογή αρχαιοτήτων (ελληνικών και ρωμαικών).

Ήταν εξαιρετικά δείγματα ελληνικής γλυπτικής, αυθεντικά, αλλά και ρωμαϊκά αντίγραφα, καθώς και πολλά αγάλματα Ελλήνων θεών που βρέθηκαν σε ανασκαφές στη Μίλητο, τη Σάμο και τη Νάξο, όπως επίσης πολύτιμα δείγματα αγγειοπλαστικής, μεταλλοτεχνίας και μικροτεχνίας, τα οποία δίνουν πλήρη εικόνα της εξέλιξης της ελληνικής τέχνης από την Εποχή του Χαλκού έως τα Ρωμαϊκά Χρόνια.

Η έκθεση είχε διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι θεοί της αρχαίας Ελλάδας, όχι μεμονωμένα, αλλά σε σύνδεση με την Ελληνική Μυθολογία και τον συμβολισμό τους για τους αρχαίους Έλληνες.

Με τα 150 γλυπτά, προτομές, αγγεία και άλλα αντικείμενα λατρείας, όπως και κοσμήματα (πρωτότυπα της κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου ή ρωμαϊκά αντίγραφα) δόθηκε στους επισκέπτες μία συνολική εικόνα της σημασίας των Ολύμπιων θεών και της λατρείας τους για τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

Μικρό μέρος της έκθεσης ήταν αφιερωμένο και στο αρχαίο θέατρο.