Δέκα μουσικές συνθέσεις με αφετηρία τις δέκα εντολές σύμφωνα με το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Δύο πρόσωπα, Εκείνος και Εκείνη εξιστορούν την ερωτική περιπέτεια του Άλεξ και της Άλεξ θίγοντας κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά και θρησκευτικά ζητήματα με σκοπό να προβληματίσουν χωρίς απαραίτητα να απαντήσουν. Το μόνο απαραίτητο υλικό στοιχείο είναι αυτό που παράγει τη ζωή, το "Οξυγόνο". Το "Οξυγόνο" του Ιβάν Βιριπάεφ μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε από θεατρικούς θιάσους πολλών ευρωπαϊκών χωρών όπως και στην Ελλάδα το 2007.

Η κινηματογραφική του εκδοχή (Κislorod) απέσπασε εκτός άλλων το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και μουσικής στο φεστιβάλ Kinotavr το 2009 και έκανε σημαντική επιτυχία όπου κι αν ανέβηκε στη Ρωσία.

Ο Ιβάν Βιριπάεφ, ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής, συγκρότησε το θέατρο-ντοκιμαντέρ δουλεύοντας με πειραματικές ομάδες στη Μόσχα και την Ευρώπη.

Η ταινία του "Ευφορία" (2005) βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Βενετίας το 2006, το filmfest της Βαρσοβίας και το goeast του Βισμπάντεν.

Οι παραστάσεις θα επαναλαμβάνονται κάθε Δευτέρα από 7/11 έως και 5/12 στις 9.30 μ.μ στον πειραματικό χώρο «Ανάμεσα», στον χώρο του Βοτανικού.