Σε μία εποχή που όλα αλλάζουν, 20 φωτογράφοι καταγράφουν με τους φακούς τους, εσωτερικούς και εξωτερικούς μετασχηματισμούς. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στην έκθεση «Transformations» (Μετασχηματισμοί), σε επιμέλεια Γιάννη Βουλγαράκη που φιλοξενείται στην γκαλερί τέχνης Tettix από τις 7 έως τις 30 Νοεμβρίου.  Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Contrast (Αντίθεση), μια πρωτοβουλία της φωτογραφικής ομάδας «Φωτοπόροι», σε έναν μήνα που η πόλη «σφύζει» καλλιτεχνικά από ζωή. Αρκεί να σκεφτεί κανείς το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και τις εκδηλώσεις του, που «τρέχουν» κι αυτές μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη.

Η έκθεση «Transformations» παρακολουθεί μια σειρά αλλαγών σε έναν κόσμο και μια κοινωνία που μετασχηματίζεται. Ανάλογες αλλαγές προκύπτουν και στο ανθρώπινο επίπεδο. 

Εσωτερικά και εξωτερικά, όλα αλλάζουν. Όσον αφορά τη μορφή, την εμφάνιση, το σχήμα, τη δομή, τη φύση τους, τον χαρακτήρα τους, το αστικό τοπίο, το ανθρωπογενές περιβάλλον, η ίδια η φύση που μας περιβάλλει, αλλά και ο άνθρωπος ως ύπαρξη, υφίσταται καθημερινά αλλαγές που υποβάλουν οι σύγχρονες συνθήκες και κυρίως η τεχνολογία και τα νέα μέσα. 

Η φωτογραφία, ένα μέσο «μετασχηματισμού» της πραγματικότητας, ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να αφουγκραστεί κανείς και να προβληματιστεί πάνω σε ότι αλλάζει, αλλά μοιάζει ίδιο. 

Συνολικά, 20 φωτογραφικές προσπάθειες επιχειρούν να αποτυπώσουν κάθε είδους μετασχηματισμούς, άλλοτε δημιουργώντας τους, άλλοτε «συλλαμβάνοντάς» τους. 

Είκοσι φωτογράφοι παρουσιάζουν τη δύναμη των μετασχηματισμών είτε ως αυτούσιες εικόνες, είτε σε συνδυασμούς που αναδεικνύουν την ισχύ της εικόνας όταν αυτή παραλλάσσεται, συγκρίνεται ή συνομιλεί με το περιβάλλον. Εντός και εκτός κάδρου, εντός και εκτός του εαυτού μας, μέσα και έξω από την καθημερινότητα μας.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Ραφαήλ Αρετάκης, Νάνσυ Γεωργίου, Νίκος Φεργάδης-Γιαννακόπουλος, Γιάννης Δακανάλης, Άλκηστις Ζογκόλη, Ιωάννα Καϊμάζογλου, Ιωσήφ Κάπελλας, Δημήτρης Κιοσέογλου, Γιώτα Κουλοχέρη, Γιάννης Λογιωτατίδης, Μάριος Μαντζουρογιάννης, Παναγιώτης Μερέκος, Αναστασία Μιχαήλογλου, Εύη Μπανταβάνου, Νίκος Μπέντας, Νίκη Μπουλιγαράκη, Νίκος Σταυρόπουλος, Αγγελική Στελλάκη, Πάρις Ταβιτιάν, Μάνος Χρυσοβέργης. 

Εγκαίνια: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 20:00
Διάρκεια: 7 – 30 Νοεμβρίου
Tettix art gallery
Διαλέττη 3 έναντι ΧΑΝΘ
τηλ. 2310 243304
Δευτ. - Παρ. 18:00 - 21:00
Σαβ. 11:00 - 14:00
Κυρ. κλειστάΠηγή: in.gr