Δύο χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου συνόδευσαν τον Τζέρεμι Αϊρονς στην απαγγελία αποσπασμάτων από το βιβλίο του Τσαρλς Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα», τα μέλη του «Τετρακτύς» επιστρέφουν με μία συναυλία διεθνούς προσανατολισμού, με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα Μπαχ, Μπετόβεν, Σκαλκώτα και Χιναστέρα, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.  Το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Τετρακτύς» είναι η φετινή πρόταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών - ως μέλους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ECHO) - για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σειρά "Rising Stars".

Το μουσικό σχήμα που επέλεξε να πάρει το όνομά του από τη λέξη-σύμβολο της Αρμονίας στον Κόσμο, σύμφωνα με τους Πυθαγορείους, αποτελείται από τέσσερις νέους, ταλαντούχους μουσικούς με εμπειρία σε ορχήστρες, υπό την διεύθυνση σπουδαίων αρχιμουσικών. 

 Πρόκειται για τους Γιώργο Παναγιωτίδη (βιολί), Κώστα Παναγιωτίδη (βιολί), Αλί Μπαζεγκμεζλερ (βιόλα) και Δημήτρη Τραυλό (βιολοντσέλο). Τέσσερις σολίστ, που επιδιώκουν να μεταδώσουν στο κοινό την αίσθηση της αρμονίας, μέσω ερμηνειών με «μοναδικό στυλ», «διαυγή και μεστό ήχο», «αριστοτεχνική τεχνική» και «εκφραστικά περάσματα στις μουσικές φράσεις», όπως έχει ήδη επισημάνει η διεθνής μουσικοκριτική από το 2008, οπότε το Κουαρτέτο δημιουργήθηκε και πραγματοποίησε την πρώτη του συναυλία. 

Ελληνικό «χρώμα» στη συναυλία θα δώσει ο «Γερο Δήμος» για Κουαρτέτο Εγχόρδων, του μεγάλου Έλληνα συνθέτη του 20ού αιώνα, Νίκου Σκαλκώτα (1904-1949). Η εμβληματική αυτή μελωδία (γραμμένη το 1859) απέκτησε τέτοια δημοτικότητα, ώστε να λησμονηθεί εντελώς ο συνθέτης της και το έργο να θεωρείται δημοτικό τραγούδι. 

Στο πλαίσιο της Σειράς «Rising Stars» νέοι καλλιτέχνες περιοδεύουν στις αίθουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ECHO) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συγκεντρώνει τους σημαντικότερους φορείς οργάνωσης συναυλιών με στόχο τις διεθνείς συνεργασίες. Με αφετηρία την κοινή πολιτιστική κληρονομιά, ο ECHO αναπτύσσει ένα δίκτυο συνεργασιών που έχει στόχο την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών και την ανάδειξη και διάδοση της μουσικής δημιουργίας.