Είναι απορίας άξιον γιατί στην Αθήνα δεν έχουμε ένα δυνατό κύκλωμα stand-up comedy, ενώ οι πιο δημοφιλείς εκπομπές στην τηλεόραση είναι του Λαζόπουλου και των Ράδιο Αρβύλα. Το 1ο Φεστιβάλ Stand-Up Comedy φιλοδοξεί να καλύψει το κενό (που άφησαν οι «Νύχτες Κωμωδίας» της Λουκίας Ρικάκη και προς το παρόν το γεμίζουν επάξια κωμικοί όπως ο Γιώργος Χατζηπαύλου και ο Σίλας Σεραφείμ), συστήνοντας στο κοινό δέκα επίδοξους… Eddie Izzard, και θέτοντάς τους στην κρίση μιας επταμελούς επιτροπής και του κοινού.

Η διαδικασία των ακροάσεων είχε ξεκινήσει το Μάρτιο με πρωτοβουλία του πολιτιστικού φορέα Πολύτροπο Τέχνης, με τη συνεργασία του Comedy Lab, της διαδικτυακής «φωλιάς» του ελληνικού stand-up, και με την καθοδήγηση των τελικών υποψηφίων από τον έμπειρο Χατζηπαύλου, ο οποίος θα παρουσιάσει επίσης τη βραδιά του διαγωνισμού.

Όσοι βρεθούν τη Δευτέρα 14/11 στην «Αυλαία», θα τεστάρουν τους κωμικούς μονολόγους των υποψηφίων, θα γνωρίσουν τον ταλαντούχο Λάμπρο Φισφή που έχει έδρα την Ολλανδία τα τελευταία χρόνια, και θα απολαύσουν τη μουσική των Κολεκτίβα.
Κυρίως, θα ενισχύσουν μια προσπάθεια (που θα συνεχιστεί με την εμφάνιση των νικητών στις βραδιές «Τρίτες για γέλια» στο «Αγγέλων Βήμα») να πάρει επιτέλους το stand-up τη θέση που του αξίζει. 

Μουσική σκηνή «Αυλαία», Αγίου Όρους 15 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, Στάση μετρό: Κεραμεικός, τηλ. 2103474074. Εισιτήριο: €10
πηγή: athinorama.gr