Τη δουλειά οκτώ εικαστικών γυαλιού παρουσιάζει - έως τις 30 Νοεμβρίου- το Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών «Άποψη», στο πλαίσιο της 3ης Συνάντησης Εικαστικού Γυαλιού.
Τριάντα έργα από ανακυκλωμένο γυαλί, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, γλυπτά, εντοίχια και κατασκευές θα συνομιλήσουν με το κοινό και τους ενδιαφερόμενους. Πρόκειται για έναν γόνιμο διάλογο σχετικά με τις εφαρμογές και τις χρήσεις του γυαλιού στη διακόσμηση, τη δόμηση αλλά και την ανακύκλωση του.

Ελεύθεροι δημιουργοί από τις προσταγές των καιρών, με ευαισθησία σκύβουν πάνω από το άκαμπτο υλικό δίνοντας πνοή στην υαλόμαζα και δημιουργώντας έργα ιδιαίτερης αίσθησης και ομορφιάς. Είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να μην επιστρέφουν το γυαλί στη βιομηχανική ανακύκλωση του αλλά να το χρησιμοποιούν στις κατασκευές τους, να σχεδιάζουν και να προτείνουν αντικείμενα και εφαρμογές.

Το γυαλί είναι ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται και επαναχρησιμοποιείται αμέτρητες φορές. Γνωρίζοντάς το αυτό πολύ καλά, οι οκτώ καλλιτέχνες μπορούν να το μεταδώσουν στους επισκέπτες της έκθεσης. Να τους βοηθήσουν να καταλάβουν την αξία της ανακύκλωσης του γυαλιού, να μιλήσουν στους νέους, στους μαθητές αλλά και στους μεγαλύτερους για την αξία και την σημασία της ανακύκλωσης του.

Έργα τους παρουσιάζουν οι εικαστικοί: Πύρρος Αλεξόπουλος, Φέκα Αργυρώ, Νίκος Βεργαδής, Βαγγέλης Μιχάλης, Ειρήνη Ματινοπούλου, Malvina Middleton, Χρήστος Αναγνωστόπουλος, Χρήστος-Μιχαήλ Παπανδρόπουλος. Οι καλλιτέχνες, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιάσουν στο κοινό τις σκέψεις τους και τις τεχνικές των έργων τους. Σχολεία, εργαστήρια αλλά και λάτρεις της ιδιαίτερης τέχνης και τεχνικών που θέλουν να γνωρίσουν το γυαλί, θα μπορέσουν να ξεναγηθούν στον άγνωστο κόσμο του.

Πληροφορίες
Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών «Άποψη», Δεινοκράτους 35, Λυκαβηττός-Αθήνα, τηλ. 210 7227009 / 699 7237 321. Διάρκεια έκθεσης: έως Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00–3:00μμ. και 6:00–10:00μμ. Σάββατο & Κυριακή 10:00-3:00μμ.πηγή: naftemporiki.gr