Γεννημένος σε ένα νησί της Μάγχης, ο 28χρονος Βρετανός που ενσαρκώνει τον Θησέα στους «Αθάνατους» μεγάλωσε ανάμεσα σε δύο χώρες, ξεκίνησε από το θέατρο ερμηνεύοντας διαμετρικά αντίθετους ρόλους (όπως ο σαιξπηρικός Όμπερον και ο Σόνι από το «Grease»), και ακολούθησε μια κινηματογραφική καριέρα, η οποία τον θέλει να πηγαινοέρχεται από το σήμερα σε ηρωικούς ρόλους εποχής. Ένας δεύτερος ρόλος στον «Κόμη Μόντε Κρίστο», δίπλα στους Τζιμ Καβίζελ και Γκάι Πιρς, ήταν αρκετός για να τον προσέξει η συγγραφέας του «Λυκόφωτος» Στέφανι Μέγερ και να τον προτείνει για το ρόλο του Έντουαρντ. Τον έχασε γιατί έπρεπε να δείχνει ηλικιακά μικρότερος, ενώ στο «Batman Begins» του Κρίστοφερ Νόλαν, όπου έφτασε μέχρι το τελικό screen test, έπρεπε να δείχνει μεγαλύτερος.

Στα επόμενα βήματά του, πάντως, η ισορροπία επιτεύχθηκε, και από το «Κι αν σου Κάτσει;» του Γούντι Άλεν βρέθηκε πρωταγωνιστής στους τηλεοπτικούς «Tudors», ενώ τώρα αναλαμβάνει τον περιζήτητο ρόλο του Θησέα, ο οποίος καλείται να σώσει την Ελλάδα από τον ραδιούργο βασιλιά Υπερίωνα (Μίκι Ρουρκ), στους επικούς «Αθάνατους» του Τάρσεμ Σινγκ.

Και τα κοστουμαρισμένα κατορθώματα του ανερχόμενου σταρ συνεχίζονται μέχρι (τουλάχιστον) το 2013, οπότε θα ντυθεί με τη γαλαζοκόκκινη στολή του Σούπερμαν στο –διά χειρός Ζακ Σνάιντερ– reboot του διάσημου υπερήρωα «Man of Steel».πηγή: athinorama.gr