Από την ημιαυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν στο μεγαλύτερο βυρσοδεψείο των Βαλκανίων. «Mετά». Η διαδραστική site specific παράσταση της ομάδας ODC, σε σκηνοθεσία  Έλλης Παπακωνσταντίνου, με θέμα την καταστροφή και την μετά από αυτή εποχή.

Μια παράσταση για «το τέλος του κόσμου, το τέλος του καπιταλισμού, το τέλος του προφήτη, το τέλος της ανοχής», όπως λέει η σκηνοθέτιδα.

Μια παράσταση, δηλαδή,  που μας ταιριάζει γάντι.

Μια πολιτική, εντέλει, δουλειά που «τόλμησε » να ταξιδέψει στην πόλη του Erbil, την πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν, στο Ιράκ, μετά από πρόσκληση στο «International Festival for Theatre» -συμμετείχαν, επίσης, ομάδες από την Σουηδία, την Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Ιαπωνία, την Πολωνία κ.ά.

Και ως τις 30 του μήνα θα παίζεται σε ελληνικό έδαφος, στο μεγαλύτερο βυρσοδεψείο των Βαλκανίων του 19ου αιώνα.

Δεν το γνωρίζατε ότι βρίσκεται στο  Βοτανικό (Ορφέως 174);

Είναι ένας τόπος «εμπειρία». Από μόνος του μία «παράσταση».

Οι θεατές καλωσορίζονται σε αυτόν  σαν σε ένα κινηματογραφικό στούντιο, όπου οι ηθοποιοί καθοδηγούμενοι από τον σκηνοθέτη γυρίζουν μια ταινία με θέμα το τέλος του κόσμου.  Ξαφνικά  ο σκηνοθέτης εγκαταλείπει το πλατό αφήνοντας τους ηθοποιούς έκθετους.

Αναγκασμένους να βρουν μόνοι τους μια λύση.

Η ταινία, πάντως,  όπως κι ο υπόλοιπος κόσμος έχει καταστραφεί... 

Με τους:  Γιάννη Βουλγαράκη, Βάλια Παπαχρήστου, Άντριαν Φρίλιγκ, Πολίν Ουγκέ, Ηλέκτρα Τσακαλία, Λαρίσα Βέργου, Λάμπρο Πηγούνη, Λάζαρο Βαρτάνη, Δημήτρη Κενό και πολλούς εθελοντές. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα ως την Ορφέως.

Πηγή: tospirto.gr