Στο κτίριο αυτό έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες της χώρας μας, ο Μάνος Χατζιδάκις, αργότερα όμως έμεινε γνωστό στους κατοίκους της Ξάνθης ως φρουραρχείο. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, η αναστήλωση του εν λόγω κτίσματος εντάσσεται στο ΠΕΠ «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013», ενώ μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών θα μετατραπεί σε πολυχώρο τέχνης και σκέψης που θα φέρει το όνομα του Μάνου Χατζηδάκι.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.170.363,15 ευρώ, δικαιούχος του είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και η διάρκεια υλοποίησης του 46 μήνες. Το κτίριο βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ξάνθης, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Κονίτσης και είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Θα φιλοξενήσει δε, μετά την αναστήλωσή του, χώρους ηχογράφησης μουσικών σχημάτων, στούντιο ηχογραφήσεων, αίθουσα πρόβας χορωδιών, γραφείο συλλόγων, χώρο έκθεσης και συντήρησης μουσικών οργάνων, πωλητήριο, εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, μουσική βιβλιοθήκη και δισκοθήκη, καφέ θέατρο και εκθεσιακό χώρο.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης κάνει λόγο για εξαιρετικά σημαντικό έργο ιστορικής αυτοσυνειδησίας και πολιτισμού και υπογραμμίζει ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών η Ξάνθη θα διαθέτει έναν πολύτιμο χώρο προαγωγής τέχνης και πολιτισμού.