Μέσα στα πλαίσια προβολής των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών στις ΗΠΑ, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον παρουσίασε χθες την πρώτη έκθεση ελληνικού βιβλίου.  Ο πρέσβης της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα, Βασίλης Κασκαρέλης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία ανάδειξης και προβολής των πολιτιστικών, θρησκευτικών και τουριστικών αγαθών του Ελληνισμού μέσα από βιβλία και αξιόλογες εκδόσεις.

Καλεσμένοι ήταν οι γνωστοί δημοσιογράφοι και συγγραφείς της Ομογένειας, Μιχάλης Ιγνατίου και Ιουστίνη Φραγκούλη, οι οποίοι παρουσίασαν το πολυδιάστατο έργο τους, υπογράφοντας τα βιβλία τους σε πολλούς επισκέπτες. 

Η έκθεση περιλάμβανε επίσης βιβλία των ομογενών συγγραφέων και ποιητών: Γιώτας Στρατή, Γαβριήλ Παναγιωσούλη, Βάνας Κοντομέρκου, Ευάγγελου Διακογιάννη, Μάκη Τζιλιάνου, Στέλλας Ζαμπούρου-Φόλεντερ, Δημήτρη Μουστάκη, Δημήτρη Τριγώνη και άλλων.

Εκτός από βιβλία ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου, διηγήματα και μυθιστορήματα, στην έκθεση υπήρχαν βιογραφίες, λευκώματα, παιδικά βιβλία, ημερολόγια, βιβλία μαγειρικής και ποικίλου άλλου περιεχομένου από ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, καθώς και εκδόσεις που καταγράφουν ιστορίες και βιώματα της ελληνικής μετανάστευσης.

Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, Παύλος Αναστασιάδης, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Κατάρ, Πατρίκιος Θέρος, στελέχη ομογενειακών φορέων της περιοχής, εκπαιδευτικοί και πολλοί ομογενείς.