Οι ντετέκτιβ που εξετάζουν την υπόθεση του πνιγμού της ηθοποιού Νάταλι Γουντ δήλωσαν ότι ο τότε σύζυγός της, Ρόμπερτ Βάγκνερ, δεν είναι «ύποπτος». Το Γραφείο του Σερίφη του Λος Άντζελες αποφάσισε να ανοίξει ξανά την υπόθεση -30 χρόνια μετά τον θάνατο της Γουντ- επικαλούμενο νέα στοιχεία. Ωστόσο, ο καπετάνιος του γιοτ που επέβαινε το ζεύγος (μαζί με τον Κρίστοφερ Γουόκεν) δήλωσε σε συνέντευξή του ότι είπε ψέμματα πριν από 30 χρόνια και ότι ρίχνει την ευθύνη για τον θάνατο της ηθοποιού του Γουέστ Σάιντ Στόρι στον Ρ. Βάγκνερ.

Δήλωσε ότι ο τότε σύζυγος της Νάταλι Γουντ δεν έκανε αρκετά για να σώσει τη σύζυγό του. Υποστήριξε ότι ο Βάγκνερ (πρωταγωνιστής της σειράς Χαρτ και Χαρτ) απέτρεψε τον καπετάνιο από το να καλέσει τις Αρχές ή να ανάψει φως για έρευνα των νερών.

Σε άλλη συνέντευξη, είπε ότι πιστεύει πως ο Βάγκνερ βρισκόταν μαζί με την Νάταλι Γουντ ως τη στιγμή που εκείνη βρέθηκε στο νερό.

Το Γραφείο του Σερίφη του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τον θάνατο ως ατύχημα, μέχρι να αποδειχθεί κάτι διαφορετικό. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου «Θεωρείται ύποπτος ο Ρόμπερτ Βάγκνερ;», ντετέκτιβ που εργάζεται στην υπόθεση, δήλωσε κατηγορηματικά: «Όχι».

Το 1981, σε διακοπές στο νησάκι Καταλίνα, η 43χρονη Νάταλι Γουντ πνίγηκε μερικά μέτρα μακριά από το γιοτ της, στο οποίο επέβαιναν ο ζηλιάρης σύζυγός της Ρόμπερτ Βάγκνερ και ο Κρίστοφερ Γουόκεν. Τριάντα χρόνια μετά, η αστυνομία του Λος Άντζελες αποφάσισε να ανοίξει ξανά την υπόθεση, λέγοντας ότι υπάρχουν νέα στοιχεία.

Το 1981, σε διακοπές στο νησάκι Καταλίνα, η 43χρονη Νάταλι Γουντ πνίγηκε μερικά μέτρα μακριά από το γιοτ της, στο οποίο επέβαιναν ο τότε σύζυγός της Ρόμπερτ Βάγκνερ και ο Κρίστοφερ Γουόκεν.

Το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου του 1981 το πάρτι είχε ανάψει για τα καλά στο γιοτ του ζεύγους Βάγκνερ που ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του νησιού Σάντα Καταλίνα, κοντά στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Βάγκνερ, υπήρξε μια διαμάχη με τον Κρίστοφερ Γουόκεν (ο Βάγκνερ υπέθετε ότι η Γουντ ήταν «συναισθηματικά άπιστη» και ότι ήθελε τον Γουόκεν). 

Κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη βραδιά, ο Βάγκνερ συνειδητοποίησε πως η σύζυγός του, γνωστή από τις ταινίες Γουέστ Σάιντ Στόρι και Επαναστάτης Χωρίς Αιτία, δεν ήταν στην καμπίνα της, ενώ έλειπε και η βάρκα του γιοτ.

Στην βιογραφία του, ο Βάγκνερ αναφέρει ότι η Γουντ προσπάθησε πιθανώς να λύσει τη βάρκα για να φύγει από το γιοτ, αλλά στην προσπάθειά της έπεσε στο νερό.

Ωστόσο, ο καπετάνιος του πλοίου δήλωσε ότι η Νάταλι Γουντ δεν θα επιχειρούσε ποτέ, «ούτε σε χίλια χρόνια» -όπως είπε χαρακτηριστικά- να βγει στα ανοιχτά μόνη της με τη βάρκα. «Θα μου το ζητούσε εμένα» πρόσθεσε.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως η ηθοποιός, πρώην παιδί σταρ, είχε καταναλώσει επτά ή οκτώ ποτήρια κρασί, αλλά πιθανόν δεν ήταν μεθυσμένη. Αποφάνθηκε πως η Γουντ έπεσε στο νερό κατά λάθος και πνίγηκε επειδή φορούσε βαριά ρούχα. 

«Πάντοτε έτρεμα, και τρέμω ακόμα, το νερό» είπε -προφητικά- η διάσημη σταρ λίγους μήνες πριν πεθάνει από πνιγμό.


Πηγή: in.gr