Ξανά μπροστά στον κίνδυνο του λουκέτου βρίσκεται το "Κέντρο Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο".
Του κοινοποιήθηκε προειδοποίηση του ΙΚΑ, όπου αναγγέλλεται προσεχής πλειστηριασμός έναντι του όντως μεγάλου χρέους του ΚΜΕΕΘ-ΘΜ προς το ΙΚΑ. Δεδομένου ότι το ΚΜΕΕΘ-ΘΜ, το οποίο οφείλει αυτήν τη στιγμή 400.000 ευρώ, δεν έχει από 40ετίας άλλο έσοδο πέραν της επιχορήγησης του ΥΠ.ΠΟ.Τ., σε περίπτωση πλειστηριασμού της περιουσίας του δεν μένει παρά να... "εκποιηθούν κοστούμια του Φωκά, μακέτες του Τσαρούχη, το στέμμα του "Οιδίποδα" του Βεάκη, το κολιέ της "Βασίλισσας Ελισάβετ" της Κοτοπούλη, τα σκουλαρίκια της Βουγιουκλάκη και τα σύνεργα του μακιγιάζ της Καρέζη", αναφέρει σε σκωπτικό ύφος σε επιστολή του το ΚΜΕΕΘ-ΘΜ.

Και να σημειωθεί ότι το ΚΜΕΕΘ-ΘΜ είναι το μοναδικό στα Βαλκάνια που έχει τεκμήρια θεατρικής πορείας 170 ολόκληρων χρόνων. Το μουσείο και η βιβλιοθήκη (Καραμανλάκη 7, Πατήσια) αποτελούν πηγή για την πανεπιστημιακή έρευνα, ενώ, μέχρι πρόσφατα, περισσότεροι από 100.000 μαθητές το επισκέπτονταν καθημερινά. Με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού έχει γίνει μια πρώτη πρόταση το υλικό του Μουσείου να περιέλθει στο "Μέγαρο Μουσικής Αθηνών", ωστόσο ακόμη αναζητείται η νομική φόρμουλα προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

18 εργαζόμενοιΤο οικονομικό πρόβλημα του Μουσείου παραμένει παρά τις οικονομικές ενέσεις που κατά καιρούς του έχουν γίνει. Μέρος του ποσού, περίπου το ήμισυ, εκταμιεύτηκε τον Ιούλιο του 2011, καλύπτοντας μέρος του χρέους, που τότε έφτανε τα 450.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, την εφορία και τη μισθοδοσία. Οι εργαζόμενοι ανέρχονται συνολικά σε 18. Ούτε, όμως, η ρύθμιση χρέους που ορίστηκε ύστερα από συνεννόηση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου με τον πρόεδρο του Μουσείου Κώστα Γεωργουσόπουλο, σε 2.500 ευρώ μηνιαίως συνέβαλε στην εξομάλυνση της κατάστασης, αφού οι δόσεις παραμένουν απλήρωτες από το περασμένο καλοκαίρι.πηγή: ethnos.gr