Ο Βαρυόνυχας, ο Τυραννόσαυρος Ρεξ, ο Ευοπλοκέφαλος και ο Ιγκουάνοντον είναι μερικοί από τους δεινόσαυρους, τα μυθικά αυτά ζώα της προϊστορίας, τα οποία, σε ομοιώματα φυσικά, θα εδρεύσουν από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 4 Μαρτίου στον 4ο όροφο του The Mall Athens στο Μαρούσι. Κατέφτασαν την Τρίτη από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου μέσα σε έξι νταλίκες, δέκα και πλέον μέτρων η καθεμία. Οι περαστικοί της περιοχής είδαν έκπληκτοι τους δεινοσαύρους να ίπτανται σε ύψος 35 μέτρων, προκειμένου να εγκατασταθούν στον εκθεσιακό χώρο 850 τ.μ. του 4ου ορόφου του The Mall.

Ο γιγάντιος Μαρυόνυχας ζυγίζει 1.440 κιλά, ενώ οι διαστάσεις του είναι 8.45 μ. μήκος και 3,5 μ. ύψος. Το κεφάλι μόνο του Τυραννόσαυρου Ρεξ έχει βάρος 900 κιλά και ο Ευοπλοκέφαλος φτάνει τα 850 κιλά. Δέκα εξειδικευμένοι τεχνικοί του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου εργάζονται πυρετωδώς για να τοποθετήσουν στο προσωρινό τους σπίτι τους δεινόσαυρους. Τα γιγάντια ζώα, χάρη στη ρομποτική τεχνολογία, θα κινούνται και θα βρυχούνται, μεταφέροντας τον επισκέπτη εκατομμύρια χρόνια πίσω στον χρόνο. Μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες τον καλούν να μπει σε ρόλο ερευνητή. Πώς ζούσαν και τι έτρωγαν;

"Ολοι γνωρίζουν ότι ο Τ. Rex ήταν σαρκοφάγος, αλλά ποιος ξέρει τι έτρωγε ο Baryonyxs;", λέει η ειδική στους δεινόσαυρους του μουσείου Αντζελα Μίλνερ. Ομοιώματα απολιθωμάτων, επιστημονικά ευρήματα και δέκα θεαματικά hi-tech animatronics θα δώσουν πολλές πληροφορίες.