Μια πινελιά αισιοδοξίας στο σκούρο εθνικό φόντο έρχεται να βάλει μια ιδιαίτερη έκθεση, που φιλοξενεί 20 πορτρέτα ξεχωριστών Ελλήνων, που μας εμπνέουν χρόνια τώρα, φιλοτεχνηµένα από ισάριθµους σύγχρονους δηµιουργούς υψηλού κύρους. Ο λόγος για την έκθεση ΒΗΜΑΜΕΝ 20X20

«Η φιλοσοφία ζωής των ξεχωριστών ανδρών», εμπνευσμένη από τη στήλη του περιοδικού “Λένε για τους ξεχωριστούς άνδρες ότι μιλούν τα έργα τους. Η πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη για την έκθεση “Είκοσι Σύγχρονοι Έλληνες Δημιουργοί φιλoτεχνούν Πορτρέτα Ξεχωριστών Ανδρών” φιλοδοξεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας, προβάλλοντας μια άλλη Ελλάδα, αυτή της δημιουργίας, την οποία τείνουμε να ξεχάσουμε.

Η έκθεση ήδη ενέπνευσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που υποδέχθηκε θερμά την ιδέα της υποστήριξής της ως χορηγός.

Ανάμεσα στους ζωγράφους, ο Χρόνης Μπότσογλου, η Ειρήνη Γκόνου, ο Δημήτρης Ναλμπάντης, η Ελένη Παρμακέλη, ο Αντώνης Χουδαλάκης απεικόνισαν μεταξύ άλλων τις μορφές των Γιάννη Σπανού, Βασίλη Βασιλικού, Ευγένιου Τριβιζά, Κώστα Γαβρά, Ψαραντώνη, Κώστα Βουτσά, Δημήτρη Μυταρά και Διονύση Σαββόπουλου. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκτελεστικός Aντιπρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Χάρης Σιγανός σημείωσε μεταξύ άλλων: “Λένε για τους ξεχωριστούς άνδρες ότι μιλούν τα έργα τους. Ωστόσο μία τους φράση μπορεί να συνοψίσει μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. Ας γίνει αυτή η έκθεση η αφορμή να εμπνευστούμε όλοι μας, όπως άλλωστε συνέβη για όλους εμάς στο ΤΤ που υποδεχθήκαμε θερμά την ιδέα και αποφασίσαμε να τη στηρίξουμε».