Οι χορευτές, το πάθος, η ένταση, η τέχνη και το νέο αίμα

Alvin Ailey II - H νέα γενιά

Στην Αμερική το 1958 ο Άλβιν Άλει δημιουργεί χορευτικές φιγούρες από την αφροαμερικανική κοινότητα και αλλάζει την αντίληψη γύρω από το χορό αλλά και το ρόλο των έγχρωμων στην κοινωνία. Το μπαλέτο Alvin Ailey είναι γεγονός. Γεμάτο δύναμη και στοιχεία gospel νικά τον ρατσισμό της εποχής και αλλάζει την παγκόσμια αντίληψη για τον συγχρονο χορό γεννώντας μελωδικές... σωματο-γραφίες. Η νέα του γενιά επισκέπτεται την Αθήνα και χθες έδωσε την πρώτη γεύση του ΕΙΝΑΙ του στο κοινό του Παλλάς. Σήμερα και αύριο θα συνεχίζει να επιμένει στη μαγεία που γνωρίζει να προσφέρει στα πάθη της στιγμής. Έννοιες όπως της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της ανατρεπτικότητας ταυτίζονται με το πρώτο «μαύρο χοροθέατρο».

Οι νέοι χορευτές και απόφοιτοι της σχολής Alvin Ailey παντρεύουν στο πρόγραμμά τους μπαλέτο, σύγχρονο χορό και χιπ-χοπ και ετοιμάζονται και απόψε το βράδυ να προσφέρουν στο κοινό ένα από τα πιο ιδιαίτερα κινησιολογικά λεξιλόγια. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι τα νεανικά Alvin Ailey II αποτελούν εδώ και μερικά χρόνια το όχημα ανάδειξης και προβολής του ιστορικού ρεπερτορίου του σχήματος. Ούτως ή άλλως στις διεθνείς περιοδείες τους έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, κερδίζοντας την καθολική αποδοχή του κοινού, λόγω της φρεσκάδας, της δυναμικής και της ευελιξίας τους.

Για πρώτη φορά έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και παρουσιάζουν μία από τις εμβληματικότερες χορογραφίες του ιδρυτή τους - Revelations, Cry και το Rock in me the bosom of Abraham δικαιώνοντας την αναγωγή του ονόματος της ομάδας σε συνώνυμο του σύγχρονου αμερικάνικου χορού και της αφροαμερικανικής κουλτούρας.

Με λίγα λόγια τολμήστε να ξεναγηθείτε σε ένα κόσμο όπου η διαφορετικότητα γίνεται χορός. 20€ (φοιτητικό), 30€, 40€, 50€, 60€, 70€*(Η τιμή των 70€ ισχύει μόνο για την Αθήνα)

Προπώληση Θέατρο Παλλάς Στα ταμεία του Παλλάς, Τηλέφωνο: 210 3213100 Με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81 Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

* Στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο θέατρο Παλλάς.