Οι Red Hot Chili Peppers βγάζουν στο internet τις συναυλίες του λίγες μόνο ημέρες μετά αφότου γίνονται αυτές.
Συναυλίες μέσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή μας; Η νέα μόδα θέλει καλλιτέχνες και συγκροτήματα να παρουσιάζουν και σε live streaming τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Τελευταίο παράδειγμα οι Red Hot Chili Peppers που βρίσκονται σε περιοδεία για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ, «I’m With You». Το αμερικάνικο συγκρότημα λοιπόν βγάζει στο internet τις συναυλίες του λίγες μόνο ημέρες μετά αφότου γίνονται αυτές.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά, καταλαβαίνουμε ότι δε μπορείτε να ταξιδεύετε μαζί μας για να παρακολουθείτε κάθε συναυλία μας, οπότε αποφασίσαμε να φέρνουμε εμείς τα show μας σε εσάς» γράφουν στο site τους. Ήδη μπορείτε να κατεβάσετε (κόστος γύρω στα 10 με 13 δολάρια) τα τελευταία τους live από το Μπέρμιγχαμ, τη Γλασκώβη, το Σέφιλντ αλλά και το Μάντσεστερ. Και επειδή η Ελλάδα είναι παντού (όπως θα έλεγε και ο Άδωνις), ο πρώτος που έγραψε σχόλιο στο site των Peppers για τη συναυλία τους στο Μάντσεστερ ήταν έλληνας! «Ημέρες δόξας» σημείωνε.

«Εγώ και το κορίτσι μου ταξιδέψαμε από την Αθήνα, από την Ελλάδα, για να δούμε τους Red Hot Chili Peppers ζωντανά. Φανταστική εμφάνιση, εξαιρετικό κοινό, αξέχαστες στιγμές». 
 
Και στην Ελλάδα αρχίζει να μεταφέρεται αυτή η μόδα. Το Half Note κάθε Πέμπτη παρουσιάζει live τη συναυλία του καλλιτέχνη που φιλοξενεί κάθε εβδομάδα. Μέσα από το site του με τρία ευρώ –μόνο- κόστος. Αν και –για να είμαστε δίκαιοι- σε αυτά πρωτοπόρο ήταν το Zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που αναμετάδιδε live διάφορες… «μουσικές βραδιές». Το λέω κομψά για να περιγράψω τις live αναμεταδόσεις του Μάκη από τη «Φαντασία» και τα άλλα ευαγή ιδρύματα της παραλιακής.


Πηγή: to spirto.gr