Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει μέχρι την έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου, με τον τίτλο «Η Άλλη Θάλασσα», που θα επικεντρωθεί σε μια επίκαιρη όσο ποτέ Ελλάδα, αυτή της λιτότητας κάτω από το αβάσταχτο βάρος της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης.
Στον Πειραιά τα γυρίσματα του νέου Αγγελόπουλου Ο Ιταλός ηθοποιός Τόνι Σερβίλο θα υποδυθεί έναν άνδρα που ασχολείται με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο αλλά ταυτόχρονα επιβλέπει μια όχι και τόσο «καθαρή» επιχείρηση: την φυγάδευση παράνομων μεταναστών από τη FYROM και την Αλβανία προς την Ιταλία μέσω της Ελλάδας. «Είμαι μια ιστορία που δεν είναι μακριά από αυτό που ζούμε τώρα στην Ιταλία», δήλωσε ο Σερβίλο από το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορίνο όπου βρίσκεται, προσθέτοντας ότι «ο Αγγελόπουλος με διάλεξε γιατί γενικά προτιμά τους Ιταλούς ηθοποιούς».

Εν τω μεταξύ η κόρη του πρωταγωνιστή σχεδιάζει το ανέβασμα της «Όπερας της Πεντάρας» του Μπερτολτ Μπρεχτ σε ένα εργοστάσιο όπου πολλοί εργάτες έχουν χάσει την δουλειά τους, κομμάτι της ιστορίας που ο παραγωγός Αμαντέο Παγκάνι χαρακτήρισε ως «αλληγορία για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας σήμερα».

Τα γυρίσματα της ταινίας, στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης οι Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Χρήστος Λούλης, Δημήτρης Πιατάς, Ακύλλας Καραζήσης και άλλοι, θα ολοκληρωθούν σε περίπου έξι εβδομάδες.


 

Πηγή: Screendaily.com