Ο «Δον Κιχώτης» το αριστούργημα του Λούντβιχ Μίνκους, σε χορογραφία του Γκεντιμίνας Ταραντά παρουσιάζεται στις 9, 10 & 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Μπάντμιτον.
Ο «Δον Κιχώτης» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1869 από το Μπαλέτο του Μπολσόι και από τότε αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά μπαλέτα.

Το έργο περιγράφει τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη που επηρεασμένος από τον ιπποτισμό προσπαθεί, με συνοδοιπόρο τον υπηρέτη του, Σάντσο Πάντσα, να περάσει τις αξίες του σε ένα κόσμο άδικο, χωρίς ηθική.

Παρασυρμένος από τις ιδέες του δίνει την περιουσία του και εγκαταλείπει την ανιαρή ζωή του για να γίνει ένας περιπλανώμενος ιππότης.

Θυσιάζει τον εαυτό του αποφασίζοντας να μπει στην υπηρεσία της ανθρωπότητας για την υπεράσπιση των αδυνάτων. Παράλληλα, ο Δον Κιχώτης είναι ερωτευμένος με την Δουλτσινέα, αν και αυτή αγνοεί τον έρωτά του.

Τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα Μόσχας πρωτοεμφανίστηκαν τον Απρίλιο του 1994 για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων επιτυχημένης σκηνικής παρουσίας της κορυφαίας πρίμα μπαλαρίνας των Μπολσόι, Μάγια Πλισέτσκαγια.

Η επιτυχημένη καλλιτεχνική συνεργασία της με τον Γκεντιμίνας Ταραντά χορευτή των Μπολσόι, οδήγησε στην επίσημη δημιουργία των Αυτοκρατορικών Μπαλέτων της Μόσχας.

Ο Γκεντιμίνας Ταραντά τιμώντας τη ρωσική κληρονομιά της χώρας συνεχίζει με καλλιτεχνικό όραμα την παράδοση των παγκοσμίως αναγνωρισμένων ρωσικών μπαλέτων με παραστάσεις που ταξιδεύουν σε όλα τα μεγάλα θέατρα του κόσμου, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την ιδιαιτερότητα της μεγάλης ρωσικής σχολής μπαλέτου.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 30 έως 60 ευρώ.
πηγή: kathimerini.gr