Στις αρνητικές κριτικές που δέχεται από Βρετανούς πολιτικούς, όπως ο πρώην πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, Νόρμαν Τέμπιτ, για την ταινία Σιδηρά Κυρία, στην οποία υποδύεται τη Μάργκαρετ Θάτσερ, απαντά η διάσημη ηθοποιός, Μέριλ Στριπ, υπερασπίζοντας τον ρόλο της. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος των Συντηρητικών και υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, στενός συνεργάτης της Μάργκαρετ Θάτσερ όσο βρισκόταν στην εξουσία, Νόρμαν Τέμπιτ σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα «Daily Telegraph» δηλώνει ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει την Μάργκαρετ που ξέρει, στην γυναίκα που υποδύεται η Μέριλ Στριπ στην οθόνη.

Χαρακτηρίζει μάλιστα την ερμηνεία της Στριπ ως «σχεδόν υστερική» και «υπέρ-συναισθηματική», τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τη σκληρή και αποφασιστική Θάτσερ.

«Ήταν πάντα ανοιχτή στην δύναμη της πειθούς, αλλά μόνο με άποψη και αντιρρήσεις σωστά δομημένες και παρουσιασμένες και ναι, μπορούσε να είναι σκληρή -συχνά άδικα- με συναδέλφους που δεν έφταναν στο επίπεδο που είχε μάθει να λειτουργεί. Εν τούτοις δεν υπήρξε ποτέ, ή τουλάχιστον δεν είχε υποπέσει ποτέ στη δική μου αντίληψη, να είναι η σχεδόν υστερική, τρομερά έντονη συναισθηματικά, υπερβολική γυναίκα που η Μέριλ Στριπ υποδύεται στην οθόνη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας ακόμη συνεργάτης της Θάτσερ ο πρώην σύμβουλός της σε θέματα δημοσιότητας Τιμ Μπελ, απέρριψε το φιλμ, ακόμη κι αν όπως ξεκαθαρίζει δεν την έχει δει.

«Δεν με νοιάζει να δώσω υπόσταση σε σκουπίδια» είπε στην εφημερίδα. Μιλώντας στο BBC, η διάσημη ηθοποιός, η οποία πάει για μία ακόμα οσκαρική υποψηφιότητα με την ταινία αυτή, αναφέρει: «Ένιωσα ότι το κάναμε με τον σωστό τρόπο». Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Θάτσερ εμφανίζεται στην ταινία να πάσχει από αμνησία είπε: «Είναι κάτι που δεν νομίζω ότι τη στιγματίζει, αυτή είναι η ζωή, αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχουν στιγμές που κι εμείς μπορεί να ξεχάσουμε γιατί ανεβήκαμε στον πάνω όροφο».

Πηγή: in.gr