Σ' ένα απομονωμένο νησί ο λοχαγός Εντγκαρ και η γυναίκα του Αλίς, πρώην ηθοποιός, γιορτάζουν τα 25 χρόνια γάμου τους. Η πλήξη και οι συνεχείς αντιδικίες συνθέτουν τη μικρή τους κόλαση, ενώ το χιούμορ είναι η μοναδική τους διέξοδος.
Η ισορροπία του ζευγαριού διαταράσσεται όταν εμφανίζεται ο Κουρτ, ξάδελφος της Αλίς και παιδικός φίλος του Εντγκαρ. Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ έχει εμπνευστεί τον «Χορό του θανάτου» που παρουσιάζεται από τις 9 Δεκεμβρίου στο θέατρο «Απόλλων», από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, από προσωπικά του βιώματα. Γράφει το αριστούργημά του με αφορμή τον έγγαμο βίο κάποιων ζευγαριών, που μπορεί να συνθηκολογούν σε μία συμβίωση την οποία συντηρεί ένα υπόκωφο πάθος. Στην επιφάνεια όμως κοχλάζει ένα δαιμόνιο μίσος που δεν εξαντλείται ποτέ.

«Η προσέγγιση όλων των έργων του Αυγούστου Στρίντμπεργκ μοιάζει σαν ένα επικίνδυνα γοητευτικό ταξίδι στον λαβύρινθο της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Εχει μια δαιμονική ικανότητα να εισχωρεί στα μύχια της ψυχής των ηρώων του και να φωτίζει τις πιο απόκρυφες, πολύπλοκες και πολυδιάστατες σχέσεις μεταξύ τους», σημειώνει ο Γιάννης Βόγλης που σκηνοθετεί την παράσταση και πρωταγωνιστεί.

«Κατά κανόνα δεσπόζει η αέναη πάλη ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό για την κυριαρχία του ενός επάνω στον άλλον, με απίστευτα έντονες μεταπτώσεις και διαστάσεις. Το καλό και το κακό, ο έρωτας και το μίσος συνυπάρχουν και εναλλάσσονται με έντονες ανατροπές. ''Ερωτικό μίσος το λένε, που μας έρχεται κατευθείαν από την άβυσσο'', λέει ένας από τους ήρωες. Εάν έπρεπε να παρομοιάσω το έργο του A. Στρίντμπεργκ με το έργο κάποιου εικαστικού, θα έλεγα πως είναι ο Βαν Γκογκ του Θεάτρου».

Τη μετάφραση υπογράφει ο Μίνως Βολανάκης, τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Βόγλης, τα σκηνικά κοστούμια ο Κέννυ Μακ Λέλλαν, τη μουσική ο Γιώργος Δίπλας και την επιμέλεια κίνησης-χορογραφία η Μάρω Γαλάνη. Παίζουν οι: Γιάννης Βόγλης, Ολγα Πολίτου, Δημήτρης Γεωργαλάς. Συμμετέχει η Κατερίνα Λειβαδά.

ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
Συνεχίζεται η πολιτική του χαμηλού εισιτηρίου από το ΔΗΠΕΘΕ και για τον «Χορό του θανάτου».
πηγή: ethnos.gr