Πρεμιέρα κάνουν την Τετάρτη (7/12) οι «Διάλογοι» του Εθνικού Θεάτρου. Στο πλαίσιο του κύκλου «Διάλογοι» - που εντάσσεται στις εκδηλώσεις της «Άλλης Διάστασης» - σημαντικοί καλλιτέχνες και θεωρητικοί του θεάτρου, προσκεκλημένοι της πρώτης κρατικής σκηνής, προβληματίζονται και συζητούν με άξονα καίρια θέματα της θεατρικής και πολιτιστικής ζωής.

Την επιμέλεια και το συντονισμό των «Διαλόγων» έχει ο Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πλάτων Μαυρομούστακος.

Η πρώτη συζήτηση με θέμα «Ελληνική δραματική γραφή - Παρελθόν, παρόν και (κυρίως) μέλλον του ελληνικού θεατρικού έργου» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού. 

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος : Γιώργος Βαλαής, Άκης Δήμου, Νίκος Διαμαντής, Κωστής Καπελώνης, Λένα Κιτσοπούλου, Σάββας Κυριακίδης, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Σίσσυ Παπαθανασίου, Νικηφόρος Παπανδρέου, Μάριος Ποντίκας, Ανδρέας Στάικος, Γαβριέλλα Τριανταφύλλη.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν συζητήσεις με θέμα: «Ο ρόλος και η λειτουργία ενός Εθνικού Θεάτρου σήμερα» (16/1), «Η θεατρική παιδεία στην Ελλάδα» (29/2), «Τι είναι η πατρίδα μας; Απολογισμός συζήτηση, με αφορμή τις παραστάσεις της χρονιάς» (4/4).

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Βίκτωρ Αρδίττης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Σπύρος Ευαγγελάτος, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ευδόκιμος Τσολακίδης, Γιάννης Χουβαρδάς και η Muriel Mayette (Διευθύντρια της Comedie Francaise) 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.