Η παράσταση «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι», σε σκηνοθεσία Δήμητρας Παπαδοπούλου με τον Φάνη Μουρατίδη, ανεβαίνει στο θέατρο Χώρα-Μικρή Χώρα από τις 7 Δεκεμβρίου. Εμπνευσμένη από το σπουδαίο έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, η Δήμητρα Παπαδοπούλου μεταφέρει την ιστορία του «γελοίου» στο γνώριμο περιβάλλον της σύγχρονης Αθήνας.

Ο Φάνης Μουρατίδης υποδύεται τον Έλληνα του 2012, που χάνει τη δουλειά του, το ακριβό του σπίτι στο Ψυχικό, το κύρος του επιτυχημένου διαφημιστή και μαζί κάθε ελπίδα για το μέλλον του. Μετακομίζει σε ένα υπόγειο στον Aγιο Παντελεήμονα Αχαρνών και πάνω που έχει αποφασίσει ότι η μοναδική λύση είναι η αυτοκτονία, πέφτει στα χέρια του το βιβλίο του Ντοστογιέφσκι με τίτλο «Το όνειρο ενός γελοίου». Κι εκεί αρχίζει η περιπέτειά του.

Ο δικός μας «γελοίος» μαζί με τον γελοίο του ομώνυμου έργου θα βιώσουν ακριβώς τις ίδιες εμπειρίες και θα οδηγηθούν –και οι δύο- όχι μόνο στη λύση, αλλά και στην εύρεση του νοήματος της ζωής τους.

Συντελεστές

διασκευή: Δήμητρα Παπαδοπούλου, σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου, καλλιτεχνική διεύθυνση: Φρόσω Ράλλη, μουσική: ’κης Γεροντάκης, φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, σκηνικά: Νατάσσα Γρυλάκη, κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα. Ερμηνεύει ο Φάνης Μουρατίδης.

Πληροφορίες

Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Αθήνα (Κυψέλη), τηλ: 2108610714. Από Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη - Πέμπτη- Κυριακή: 20:30, Παρασκευή- Σάββατο:22:00. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 18, φοιτητικό: 13 ευρώ.
 
Πηγή: naftemporiki.gr