Στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων της art–idea και με τον επίκαιρο τίτλο «Κρίση ; Ποια κρίση», πραγματοποιείται η ομαδική αυτή έκθεση… με την ευγενική υποστήριξη του ιδρυτή του KΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΣΤΕΛΑΣ κυρίου Νίκου Α. Βερνίκου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Στην έκθεση συμμετέχουν τόσο γνωστοί και καταξιωμένοι εικαστικοί δημιουργοί όσο και νεώτεροι με αξιόλογο έργο  και μέσω των δημιουργιών τους, επιδιώκεται πέρα από την προώθηση της τέχνης και του Πολιτισμού η τόνωση  της διάθεσης όλων μας στους ιδιαίτερους καιρούς μας.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πολυτεχνείο Θράκης, Γιάννης Κολοκοτρώνης  ο οποίος αναφέρει:


«Κρίση; Ποια Κρίση» !

Κρίση του συστήματος... κρίση ιδεών... κρίση των θεσμών... κρίση ηθικής... κοινωνική... πολιτική... οικονομική... χρηματοπιστωτική... κρίση πανικού... κρίση ατομική... κρίση αντικειμενική... κρίση οικογενειακή, κρίση του δικαστηρίου, κρίση των αξιωματικών... κρίση της τέχνης... κρίση του καλλιτέχνη... κρίση του μοντερνισμού, κρίση της πρωτοπορίας.. κρίση των μουσείων... κρίση ηλικίας... κρίση του Πάρι... Ημέρα της Κρίσεως... κρίση... κρίση... κρίση...

Λέξη με ή χωρίς νόημα, λέξη που αλλάζει νόημα! Δημιούργημα της λογικής σχηματοποίησε και ταξινόμησε τις ανθρώπινες καταστάσεις χώρια από τα αισθήματα. Λέξη επιθετική, παιδί της σύγκρουσης, προμηνύει τη ρήξη του καθιερωμένου με το νεοεμφανιζόμενο. Λέξη που συνεπάγεται την τροποποίηση, ορίζει κριτήρια, δημιουργεί ανισότητες. Λέξη που εντοπίζει χρεοκοπίες παρωχημένων ιδανικών και συστημάτων στην πολιτική και την κοινωνία.»  

Διάρκεια έκθεσης: 13 Δεκεμβρίου 2011 έως 5 Φεβρουαρίου 2012

Ημέρες και ώρες λειτουργίας - εκτός αργιών:Τρίτη-Παρασκευή 5.00-9.00μ.μ. και Σάββατο 10.30π.μ.-2.30μ.μ.πηγή: culturenow.gr