Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του μεγάλου μας ποιητή Νίκου Γκάτσου.
Το πρόγραμμα της συναυλίας τους – «ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του» όπως σημειώνει η μεγάλη μας ερμηνεύτρια – περιλαμβάνει κομμάτια από περίφημους Κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου. 

Έργα ζώσας ποίησης γραμμένης για τη ζωή με τους αγώνες και τις προσδοκίες της, για την ομορφιά και για τον έρωτα που κατέχουν εδώ και δεκαετίες μόνιμη θέση στην καρδιά και στα χείλη μας. 

Ανάμεσα στους στίχους του που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται και κείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου (βλ. «Λεωφορείον ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς και «Ματωμένος γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα) αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας («Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν ή «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη).

Συντελεστές: 

Μίλτιάδης Παπαστάμου, βιολί
Γιώργος Καλούδης, τσέλο
Κώστας Κωνσταντίνου, κοντραμπάσο
Θωμάς Κωνσταντίνου, ούτι, μπουζούκι, μαντολίνο
Ιρίνα Βαλεντίνοβα-Καρπούχινα, πιάνο
Κώστας Μερετάκης, κρουστά

Εισητήρια:

Τιμές Ειστηρίων: €50, 40€, €30, €20, €15 (Μαθητικό-Φοιτητικό)Προπώληση: Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης / τηλ. 2310 - 895.938/9 / Εκδοτήρια στην Πλατεία Αριστοτέλους
Πληροφορίες: 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

25ης Μαρτίου & Παραλία, 54646 Θεσσαλονίκη, http://www.tch.gr/ 
Τετάρτη - Πέμπτη: 21.00
Είσοδος 15 - 50 ευρώ


Πηγή: elculture.gr