Το θέατρο Επί Κολωνώ παρουσιάζει στη σκηνή Φουαγιέ το έργο «Το ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας» του Μαρκ Τουέιν σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στο τέλος Φεβρουαρίου 2011.
Μερικά λόγια για το έργο
Το «Ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας», αποτελεί μια πρωτότυπη και ανατρεπτική εκδοχή της γνωστής ιστορίας των Πρωτόπλαστων, φιλτραρισμένη μέσα από την σαρκαστική ματιά του Μάρκ Τουέιν.

Ο ιδιοφυής Αμερικανός λογοτέχνης εμπνέεται από τον βιβλικό μύθο και ανασυνθέτει την συνάντηση του πρώτου άνδρα και της πρώτης γυναίκας από καταβολής κόσμου, για να καταγράψει με τη μορφή ημερολογίου, και με απολαυστικά ζουμερές λεπτομέρειες, τις πρώτες τους εμπειρίες και... τα επακόλουθά τους.

Άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με τρυφερότητα, ο Τουέιν ταξιδεύει στον χώρο και τον χρόνο και παρακολουθεί τους ήρωές του, από τα πρώτα τους βήματα στον Κήπο της Εδέμ μέχρι τη σύγχρονη Νέα Υόρκη, αναζητώντας τα αίτια της ανεξάντλητης διαμάχης των δύο φύλων, αλλά ταυτόχρονα και το μυστικό, σχεδόν θεϊκό εκείνο συστατικό που μπορεί να ενώσει βαθιά δυο ανθρώπινες ψυχές με τα αιώνια και ακατάλυτα δεσμά της αγάπης.


Η Παράσταση

«Το Ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας» είναι ένα χειροποίητο, απολαυστικό, μιούζικαλ «τσέπης», σκηνοθετημένο από την Λίλλυ Μελεμέ με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια από τις Παράξενες Μέρες, και χορογραφίες της Μόνικας Κολοκοτρώνη, που ακροβατεί με ορθάνοιχτο βλέμμα και ψυχή, ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ, χωρίς να χάνει ούτε λεπτό το δαιμόνιο χιούμορ του.

Μια παράσταση αφιερωμένη σε όλες εκείνες τις γοητευτικές ή αδέξιες «πρώτες μας φορές» που κάποτε διψάμε να ξαναζήσουμε και άλλοτε πασχίζουμε να ξεπεράσουμε, αλλά, σίγουρα, αξίζει να θυμόμαστε.
 
ΔΙΑΝΟΜΗ:
Βασίλης Ανδρέου, Άννα Κουτσαφτίκη, Δημήτρης Μυλωνάς  

Info
Τοποθεσία
Θέατρο Επί Κολωνώ, (σκηνή Φουαγιέ), Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός – Αθήνα (στάση μετρό Μεταξουργείο)
Ημερομηνία
Πρώτη παράσταση: Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011. Τελευταία παράσταση: Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2011. Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15
Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλλειμα)πηγή: culturenow.gr