Μια διαφορετική ανάγνωση της «Αποκάλυψης του Ιωάννου» θα παρουσιάσει την Πέμπτη και την Παρασκευή ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη. Ο Νίκος Παπακώστας αποδίδει το κείμενο ποιητικά στη σύγχρονη ελληνική γλώσσα και το ντύνει μουσικά. 
Σύμφωνα με τον συνθέτη, επιδίωξή του ήταν να κάνει πιο κατανοητό στον αναγνώστη και τον ακροατή ένα εξαιρετικά δύσκολο και μερικές φορές στρυφνό και δυσνόητο κείμενο. 

Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξε στη μετάφραση και την ποιητική του απόδοση μια απλή και χωρίς ακρότητες γλώσσα.

«Η παράστασή μας, ακολουθώντας την εμπλουτισμένη με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα και μοτίβα μουσική, ευελπιστεί να αναδείξει την εντυπωσιακή, πυκνή και πλήρη μάχη των δυνάμεων του πρωτότυπου έργου» λέει ο Γιώργος Καραμίχος

«Το Σκοτάδι απέναντι στο Φως, τους Δαίμονες απέναντι στους Αγγέλους, τον ανθρώπινο Φόβο απέναντι στη αρχέγονη Γνώση. Εδώ συναντώνται, τόσο εικαστικά όσο και ερμηνευτικά, τα στοιχεία της φύσης με τα συμβολικά στοιχειά της Αποκάλυψης. Όπλα μας η μουσική, η εικόνα κι ο λόγος. Ο ήχος με τη σιωπή του και το φως με τη σκιά του» προσθέτει η ηθοποιός.

Στην παράσταση σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι εικαστικές δημιουργίες του Ιωάννη Βλαζάκη, οι φωτισμοί της Χριστίνας Θανάσουλα, και τα ηχητικά εφέ του Ηλία Λάκκα που διαμορφώνουν ένα σύγχρονο, εντυπωσιακό σκηνικό περιβάλλον, συνταιριαστό με το έργο. 

Προηχογραφημένα μουσικά κομμάτια του Νίκου Παπακώστα αγκαλιάζουν και προβάλλουν τον ποιητικό λόγο, και εμπλέκονται αρμονικά με τις νέες συνθέσεις του, που γράφτηκαν ειδικά για το έργο, τις οποίες ερμηνεύουν ζωντανά επί σκηνής, οι μουσικοί:

Μαρία Ρεμπούτσικα, Α΄ βιολί, Γιώργος Κωνσταντινίδης Β΄βιολί, Φιλένια Σπαχή Τσέλο, Νίκος Πιτλόγλου πιάνο, Κώστας Κουτσικούρης κλασική κιθάρα.πηγή: tanea.gr