Τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ο Οργανισμός Τουρισμού του Μεξικό από το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας, οι οποίοι (θεωρείται από τους εσχατολόγους πως) έχουν προβλέψει την Συντέλεια του Κόσμου για τον Δεκέμβριο του 2012.
Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο της χώρας, πάνω από 52 εκατομμύρια ξένων από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου θα επισκεφτούν το Μεξικό κατά το επόμενο έτος, σε σχέση με τα μόλις 22 εκατ. που συρρέουν κάθε χρόνο στο Μεξικό.

Πάνω από 500 διαφορετικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε πολλές αρχαιολογικές τοποθεσίες, όπως το Κανκούν, με τους τουρίστες να θέλουν να φωτογραφήσουν και να φωτογραφηθούν μπροστά στις πυραμίδες των Μάγιας.
 
Το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε μετά την ανακάλυψη ακόμη μιας λαξευμένης επιγραφής που στηρίζει την προφητεία των Μάγιας, ότι ο κόσμος μας θα καταστραφεί σε έναν χρόνο από τώρα, το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου του 2012.
 
Πρόκειται για ένα χαραγμένο απόσπασμα πάνω σε λίθινη επιφάνεια, που έχει βρεθεί στο ναό του Κομαλκάλκο, και πλέον φυλάσσεται στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, χωρίς να έχει εκτεθεί δημόσια ποτέ έως τώρα. Η επιγραφή υπολογίζεται ότι λαξεύτηκε πριν από 1.300 χρόνια.
 
Η ημερομηνία που αναγράφεται στην επιγραφή συμπίπτει με αυτή του ημερολογίου των Μάγια, στο διάσημο δίσκο του Τορτουγκέρο, επομένως πρόκειται για τη δεύτερη αναφορά του πιθανολογούμενου τέλους του κόσμου.
 
Ωστόσο, κατά το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, οι φήμες περί ενός «τελικού γεγονότος» που θα φέρει το τέλος του κόσμου στα τέλη του Δεκέμβρη του 2012 αποτελούν μία δυτική παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια.

Το ίδιο πράγμα υποστηρίζει και ο Γερμανός ειδικός στους Μάγια, Σβεν Γκρονεμάγερ του αυστραλιανού πανεπιστημίου Λα Τρόμπ, ο οποίος μιλάει για «παρεξήγηση» λέγοντας ότι η προφητεία των Μάγια αναφέρεται στην έναρξη μιας νέας εποχής και όχι στη συντέλεια του κόσμου.

Πηγή: tovima.gr