Για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, η ιστορία του Πινόκιο παρουσιάζεται σαν παγκόσμια αλληγορία της ανθρώπινης μοίρας, ανατρέποντας την ιδέα ότι η ιστορία του είναι μόνο ένα παραμύθι για παιδιά. Ο Πινόκιο είναι η αντανάκλαση του ανθρώπου και οι "περιπέτειές του" οι καταστάσεις της ζωής του, που τον οδηγούν στο δρόμο της μεταμόρφωσης από μαριονέτα σε άνθρωπο κύριο της μοίρας του.    Με φόντο το πολυπληθυσμικό περιβάλλον της Νέας Υόρκης, καθρεφτίζει την ανθρωπότητα και την καθημερινότητα της σημερινής εποχής, ακολουθώντας πιστά την ιστορία του Πινόκιο.  Ατμοσφαιρικό και με χιούμορ, μας φέρνει αντιμέτωπους με την αλήθεια που βρίσκεται κάτω από τη μύτη μας.  

Σε μετάφραση Ελισάβετ Αρσενιάν και σε σκηνοθεσία-θεατρική διασκευή Νίκου Χανιωτάκη, το έργο είναι βασισμένο στο πρωτότυπο κείμενο του Carlo Collodi. 

Το σκηνικό και τα κοστούμια υπογράφει η Άννα Μαχαιριανάκη και ο Δημήτρης Λιόλιος τη μουσική και τους στίχους. Η Ειρήνη Καρροπούλου επιμελείται τις χορογραφίες και την κίνηση.  

Δεκαέξι ηθοποιοί, γεμίζουν τη σκηνή με την ενέργειά τους που μας ταξιδεύει στον κόσμο του Πινόκιο. Έναν κόσμο όχι μαγικό, αλλά ανθρώπινο. Έναν κόσμο που κατοικείται από ανθρώπους που αναζητούν τον εαυτό τους. Έναν κόσμο γεμάτο τόλμη και ανθρωπιά που πετυχαίνει να κάνει το αδύνατο δυνατό και κερδίζει τον εαυτό του και την ελευθερία του. 
Το μυστικό βρίσκεται κάτω από τη μύτη μας και περιμένει να εξαπλωθεί ανάμεσά μας….

Οι ηθοποιοί (αλφαβητικά)
Ακίνολα Σαμουήλ, Απέργης Στέφανος, Αχιλλεοπούλου Ρένια, Βαΐτσου Ελένη, Βούλγαρης Γιώργος, Θωμόπουλος Πάρις, Κλάδη Άννα, Κυριακού Παναγιώτης, Μητρούδη Νάντια, Μουγκαράκη Έφη¸ Πατσιάνη Κατερίνα, Πετρίδου Σοφία, Ραπτάκης Λευτέρης, Σάββας Διονύσης , Χανιωτάκης Νίκος, Χατζάκη Κατερίνα  

Τα έσοδα των παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, προσφέρονται στα Παιδικά Χωριά SOS για την ενίσχυση της λειτουργίας τους. 


Ώρα έναρξης 20.30 
Εισιτήρια 15€, 10€ νεανικό-φοιτητικό 

Προπώληση εισιτηρίων 

PUBLIC 
METROPOLIS:   Αθήνα: Πανεπιστημίου 54, Χαλάνδρι: Πλάτωνος 1, 
Μαρούσι: The Mall Athens 

TICKET HOUR:  www.tickethour.com  
Παραλαβή εισιτηρίων 

27-30 Δεκεμβρίου 17.00 - 20.30

Πολυχώρος «Άννα και Μαρία Καλουτά»
Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων 
Τιμοκρέοντος 6Α Νέος Κόσμος 
210-9344131