Το πιο ιστορικό όνομα του southern rock έρχεται (επιτέλους!) στα μέρη μας. Οι Lynyrd Skynyrd, σε μια διαρκή φάση ανανέωσης, θα δώσουν μια συναυλία στην Αθήνα στις 18 Ιουνίου, στο γήπεδο Baseball.
Το σπουδαίο αυτό γκρουπ από τη Φλόριντα σχηματίστηκε στα μέσα των sixties και μέσα σε μια δεκαετία είχε φτάσει στην κορυφή του ροκ μέχρι που μια αεροπορική τραγωδία το 1977, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Street Survivors» με το θρυλικό «That Smell», στέρησε τρία από τα βασικά μέλη του – τον ηγέτη και τραγουδιστή Ronnie Van Zant, τον ταλαντούχο κιθαρίστα Steve Gaines, την αδερφή του Cassie που έκανε φωνητικά στο γκρουπ και τον μάνατζερ Dean Kilpatrick.

Δέκα χρόνια αργότερα οι Skynyrd ξαναφτιάχτηκαν με τα μέλη που είχαν επιζήσει από το αεροπορικό δυστύχημα και τον Johnny Van Zant, αδελφό του Ronnie, ως τραγουδιστή. Όμως οι ατυχίες δεν σταμάτησαν για το γκρουπ που, μέχρι πρόσφατα, είχε απώλειες καθώς σιγά σιγά έφυγαν από τη ζωή τα περισσότερα ιστορικά μέλη του. Όμως οι Skynyrd παραμένουν πάντα στην πρώτη γραμμή και έρχονται τώρα, ξανά δυνατοί και δυναμικοί... πηγή: athinorama.gr