Συναυλίες με μουσικούς μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κ.α., θα φιλοξενήσει ο καταπράσινος κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κι αυτό το καλοκαίρι με βραδιές γεμάτες μουσική και γοητεία. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά, όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος θα παίξει σε πάρκο στην Ελλάδα.

«Πρώτη φορά παίζω σε πάρκο. Κάθε μέρα έρχονται μαμάδες και παιδάκια» δήλωσε ο κ. Σαββόπουλος στην συνέντευξη τύπου στον κήπο του Μεγάρου για τις δεκαεπτά συνολικά εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του κήπου που θα καλύψουν το διάστημα των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Όμως, έχει ξανακάνει συναυλία σε πάρκο στην Αγγλία, μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Όπως μας αποκάλυψε ο σπουδαίος συνθέτης, έκαναν συναυλία στο Central Park του Λονδίνου, όπου οι συναυλίες σε πάρκα, με πολύ φτηνό εισιτήριο είναι θεσμός. «Πολύ ωραία ήταν!» δήλωσε σύμφωνα με το monopoli.gr ο κ. Σαββόπουλος. 

Αντίθετα με τον μεγάλο μας μουσικό, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας παραδέχθηκε ότι έχει παίξει σε όλα τα πάρκα της Ελλάδας. Στην δική του συναυλία, όπως τόνισε ο κ. Μαχαιρίτσας, θα παρουσιάσει ο ίδιος 15 ετών συνεργασίες. «Όλες τις συνεργασίες που έχω κάνει αυτά τα χρόνια, θα τις τραγουδήσω μόνος μου» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός μουσικός. Μαζί του θα είναι μια τραγουδίστρια, την οποία εκτιμά ιδιαίτερα, η Δήμητρα Παπίου. 

Με ρομαντική διάθεση εμφανίσθηκε ο Κωστής Μαραβέγιας. Η συναυλία στο πάρκο δημιουργεί μία φαντασίωση στο μυαλό του πετυχημένου μουσικού. Όπως μας αποκάλυψε στην συνέντευξη τύπου ο κ. Μαραβέγιας, ονειρεύεται ο κόσμος να έρθει από νωρίς στον κήπο του Μεγάρου με πιάτα φαγητό και να στηθεί ένα μεγάλο υπαίθριο πικνίκ. «Όλα τα χρόνια παίζουμε σε τσιμέντα. Αυτήν την φορά θα είμαστε σε επαφή με την γη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Κι αν όλα γίνουν όπως τα οραματίζεται, μετά το τέλος της συναυλίας όλοι μαζί, κοινό και μουσικοί, θα ξαπλώσουν κάτω από τα αστέρια, για να διαπιστώσουν ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».