​Μακράν το πιο πολυσυζητημένο θέμα στα social media την τελευταία εβδομάδα είναι το 9ο, προτελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν του «Game of thrones». Το συγκεκριμένο επεισόδιο έσπασε κάθε ρεκόρ σε τηλεθέαση και βαθμολογία!

Κανείς θαυμαστής της σειράς δεν περίμενε τις ανατροπές που συνέβησαν. Ο γάμος και η γιορτή που έγιναν στο κάστρο του Γουάλντερ Φαιρ μετατράπηκαν σε ματωμένο γάμο, ενώ κανείς δεν περίμενε πως θα ξεκληριστεί η οικογένεια Σταρκ!!

Ο συγγραφέας των βιβλίων αποκάλυψε πως για να γράψει την πλοκή της ιστορίας βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα.

«Η σφαγή στον Κόκκινο Γάμο βασίστηκε σε ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα στην ιστορία της Σκωτίας! Ο  "Μαύρος Δείπνος" όπως ονομάστηκε, διαδραματίσθηκε το 1440 όταν ένα κεφάλι μαύρου ταύρου σερβιρίστηκε στο δείπνο στο Κάστρο του Εδιμβούργου και στη συνέχεια ο οικοδεσπότης έσφαξε τους καλεσμένους του» υποστήριξε σύμφωνα με το star.gr, ο R.R Martin.

Ωστόσο, ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και από προηγούμενη ιστορική σφαγή, τη σφαγή του Γκλένκοου. Το 1692, η οικογένεια Μακντόναλντ ετοίμαζε επιστολή στους Κάμπελ με την οποία θα δήλωνε υποταγή στον Βασιλιά Γουίλιαμ της Οράγγης. Η επιστολή για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έφτασε ποτέ και η οικογένεια Κάμπελ αποφάσισε να εκδικηθεί πιστεύοντας ότι δεν αποδέχονται τον Βασιλιά τους! Επισκέφτηκαν τους Μακντάναλντ στην περιοχή τους, έπαιξαν όλο το βράδυ μαζί τους χαρτιά και στη συνέχεια που αποκοιμήθηκαν τους έσφαξαν στον ύπνο τους.