Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ με δελτίο τύπου τους, ενημέρωσαν πως βρίσκονται στην πολύ ευχάριστη θέση να καλωσορίσουν τη Ναταλία Γερμανού στο συγγραφικό τους δυναμικό. Η Ναταλία Γερμανού πολλές φορές στο παρελθόν είχε αφήσει να φάνει σε συνεντεύξεις της η διάθεση να ασχοληθεί και με τη μυθιστοριογραφία, πέρα από τον στίχο, στον οποίο έχει μεγάλη εμπειρία.

Προφανώς ασχολήθηκε αρκετό διάστημα, βασάνισε μέσα της το θέμα και την απόφαση της συγγραφής και πλέον έχει φτάσει στο σημείο της υπογραφής των συμβολαίων με τον γνωστό και διακεκριμένο εκδοτικό οίκο. Το βιβλίο που θα έχει τίτλο «Έτσι, για χάρη σου» και θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2013. Και αποτελεί την εκπλήρωση της υπόσχεσης που είχε δώσει, κάποτε, στον πατέρα της, στον Φρέντυ Γερμανό, ο οποίος την προέτρεπε να ασχοληθεί με τη συγγραφή, όπως με επιτυχία και δημοσιογραφική πάντα απαρχή στις αφηγήσεις του, έκανε και ο ίδιος.

Μέχρι την κυκλοφορία ο εκδοτικός οίκος, αποκαλύπτει μόνο πως πρόκειται για «ένα μυθιστόρημα καταιγιστικής δράσης και περιπέτειας με φόντο τη σύγχρονη Αθήνα και ήρωες καθημερινούς ανθρώπους που βλέπουν τη ζωή στην πραγματική της διάσταση». Από την επιγραμματική ενημέρωση του θέματος, υποθέτουμε πως όχι, δεν θα αφορά σε διακεκριμένους και προβεβλημένους αστέρες της τηλεόρασης και του πενταγράμμου, άρα θα έχει πράγματι, ενδιαφέρον και όχι εξιδανίκευση και φωτογράφιση εγωκεντρικών χαρακτήρων στην απομόνωση των όλο καθρέφτες καμαρινιών τους. Με μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν, περιμένουμε το φθινόπωρο…