Η Αντέλ Εξαρχόπουλος στην Αθήνα. Θα είναι η επίσημη προσκεκλημένη του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

H «Ζωή της Αντέλ – Μπλε, το πιο Ζεστό Χρώμα» (La vie d'Adèle) του Αμπντελατίφ Κεσίς θα προβληθεί στην τελετή λήξης του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας, παρουσία της πρωταγωνίστριάς της.

Η «Ζωή της Αντέλ» απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα φέτος στο φεστιβάλ των Καννών αλλά ήταν οι τολμηρές σκηνές της Εξαρχόπουλος με την συμπρωταγωνίστριά της Λεά Σεντού εκείνες για τις οποίες συζητήθηκε περισσότερο.

H ταινία του Αμπντελαντίφ Κεσίς που θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 31 Οκτωβρίου καταχειροκροτήθηκε στις προβολές της, επαινέθηκε θερμά από τους κριτικούς και κέρδισε την ύψιστη διάκριση του Φεστιβάλ Καννών.

Η ελληνικής καταγωγής, ηθοποιός Αντέλ Εξαρχόπουλος, η οποία ξεχώρισε για την ερμηνεία της και μοιράστηκε μαζί με το σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς και τη συμπωταγωνίστριά της, Λεά Σεντού, – για πρώτη φορά στην ιστορία των Καννών - τον Χρυσό Φοίνικα, θα είναι η επίσημη προσκεκλημένη του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας.

Παρά το ελληνικότατο επώνυμό της η Αντέλ Εξαρχόπουλος έχει μια μακρινή σχέση με την χώρα μας, αν και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει. Στο Φεστιβάλ των Καννών είχε δηλώσει ότι θα ήθελε πολύ να επισκεφθεί την Ελλάδα και με την πρώτη ευκαιρία θα φρόντιζε να το κάνει.

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.