Ο Γιάννης Κότσιρας ανοίγει για τελευταία φορά το Μουσικό Κουτί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη ως κατάληξη της καλοκαιρινής του περιοδείας και στήνει ένα φεστιβάλ γιορτή της μουσικής και του κοινωνικού ακτιβισμού.

Όλα ξεκινούν από το “Μουσικό Κουτί”, το τελευταίο album του Γιάννη Κότσιρα που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και μας εισήγαγε στον σημερινό μουσικό κόσμο του Γιάννη Κότσιρα που δεν είναι άλλος από τον κόσμο όπως τον βιώνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια. Τραγούδια που περιγράφουν μια εποχή, που δε φοβούνται να μιλήσουν γι αυτήν και να τη νιώσουν. Μετά το “Μουσικό Κουτί” έγινε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα παλιά και αγαπημένα τραγούδια από τη μέχρι τώρα πορεία του Γιάννη Κότσιρα μαζί με τα καινούρια αλλά και με συνοδοιπόρο τον Στάθη Δρογώση και την “Όμορφη Ζωή” του, την ελεύθερη δηλαδή ζωή.

Η κατάληξη αυτής της συνεργασίας είναι το Φεστιβάλ που στήνεται για μια ημέρα στην Τεχνόπολη. Το Μουσικό Κουτί ανοίγει για μια τελευταία φορά και κρύβει μέσα του μουσικές και εκπλήξεις.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξουν οι Melios Balkana Mama, ένα από τα νέα ελληνικά συγκροτήματα που έχει ξεχωρίσει, ακολουθώντας ένα δρόμο διαφορετικό από την πεπατημένη.