Την παράσταση «Ο Καραγκιόζης πολυτεχνίτης» παρουσιάζουν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στη Νέα Σμύρνη ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας, αλλά και ένας εξαιρετικός θίασος ηθοποιών, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Καζάκου.

Πρόκειται για μία παράσταση που ανέβηκε το χειμώνα στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», αποσπώντας πολύ καλές κριτικές και πραγματοποιείται στα πλαίσια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Νέας Σμύρνης «Ιωνικές γιορτές 2013»

Ο Κώστας Καζάκος σκηνοθέτησε το «Ξυπόλητο Τάγμα» στη θεατρική απόδοση του «Καραγκιόζη πολυτεχνίτη» του Τάσου Κώνστα. Έτσι τα παθήματα του Καραγκιόζη, για να βρει μια δουλειά, παρουσιάζονται στο μπερντέ από τον καραγκιοζοπαίχτη, αλλά και στη σκηνή από ηθοποιούς, οι οποίοι πλαισιώνονται από ζωντανή ορχήστρα.

Πρόκειται για ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο, στα παλιά πλανόδια επαγγέλματα, στην παλιά γειτονιά, με ξεναγό τον Καραγκιόζη και την παρέα του. Μέσα από το γέλιο και ευτράπελες καταστάσεις ξυπνά ηθογραφικά μια Ελλάδα που χάθηκε.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Κώστας Φλωκατούλας, Γιάννης Ζουμπαντής, Τζένη Βαβαρούτα, ενώ στο ρόλο του Καραγκιόζη: ο Τάκης Βαμβακίδης. 

Πίσω απ' το μπερντέ: ο Τάσος Κώνστας. 

Επί σκηνής οι μουσικοί: Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Παναγιώτης Μπουζέας, Solis Barki, κλαρίνο: Νίκος Φιλιππίδης.