Ο σπουδαίος Ντέιβιντ Φίντσερ επέλεξε τη Ρόζαμουντ Πάικ για να πρωταγωνιστήσει στο πλάι του βραβευμένου με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ στην κινηματογραφική μεταφορά του μπεστ σέλερ της Τζίλιαν Φλιν.

Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς σκηνοθέτες της τελευταίας εικοσαετίας, ο Ντέιβιντ Φίντσερ (Seven, Social Network) ανέλαβε να ζωντανέψει στην οθόνη το ψυχολογικό θρίλερ της Τζίλιαν Φλιν «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε». Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η οπτική του Φίντσερ σε αυτή την τρομακτική εκδοχή ενός ωραίου γάμου που κάπου στην πορεία «στραβώνει». Η παραγωγή ξεκίνησε έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου της Φλιν, που συνεχίζει την ξέφρενη κούρσα πωλήσεων.

Από την ημέρα της κυκλοφορίας του, τον Ιούνιο του 2012, έφτασε να συμπληρώσει τον Ιούλιο που μόλις πέρασε, 52 εβδομάδες στη λίστα των ευπώλητων της εφημερίδας The Washington Post, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα δυόμισι εκατομμύρια αντίτυπα. Την ίδια στιγμή που το κοινό δήλωνε την εμπιστοσύνη του στη γραφή της νέας αμερικανίδας συγγραφέα που είχε ήδη εντυπωσιάσει με τα δύο προηγούμενα βιβλία της «Αιχμηρά αντικείμενα» και «Σκοτεινός τόπος», οι κριτικοί εξήραν για άλλη μία φορά το ταλέντο της και την άνεση με την οποία έδωσε το ψυχογράφημα ενός φαινομενικά τέλειου γάμου αποτυπώνοντας την παράνοια που μπορεί να κρύβεται στο μυαλό των «χρυσών παιδιών» που ενηλικιώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες των ανέμελων ’90ς.

Τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας και αφηγητή του πρώτου μέρους του βιβλίου, Νικ, έναν άνεργο δημοσιογράφο, ύποπτο για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της ευκατάστατης συζύγου του, θα υποδυθεί ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μπεν Άφλεκ. Στον ρόλο της αινιγματικής εξαφανισμένης συζύγου Έιμι, θα δούμε την 34χρονη βρετανίδα Ρόζαμουντ Πάικ, που ίσως θυμάστε από ταινίες όπως Πέθανε μία άλλη μέρα, The Libertine, Περηφάνια και Προκατάληψη, Fracture και Μία κάποια εκπαίδευση. 

Θα είναι ο συνδυασμός των δύο ηθοποιών τόσο εκρηκτικός στη μεγάλη οθόνη όσο ανάμεσα στο ζευγάρι του βιβλίου; Περιμένουμε με αγωνία την ίδια τη συγγραφέα να τελειώσει το σενάριο για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.